Artikel top billede

Japan beskylder Kina for at stå bag cyberangreb på over 200 virksomheder og forskningsorganisationer

200 japanske virksomheder - inklusiv landets rumfartsorganisation - blev for fem år siden ramt af et enormt hackerangreb. Nu peger Japans regering fingeren mod Kina som bagmændene.

Tokyos politi efterforsker cyberangreb på omkring 200 japanske virksomheder og forskningsorganisationer, herunder landets rumfartsorganisation, af en hackinggruppe, der menes at være knyttet til det kinesiske militær, sagde den japanske regering tirsdag.

Politiet har videresendt sagen om angreb på det japanske rumfartsagentur (JAXA) til anklagere for yderligere efterforskning, fortalte Chief Cabinet Secretary Katsunobu Kato.

Det skriver Associated Press.

Politiet mener, at en række hacks på JAXA blev udført i 2016 til 2017 af den kinesiske cyberhackergruppe Tick. Det mener at gruppen blev ledet af en enhed fra People's Liberation Army (PLA) - det kinesiske militær.

En mistænkt i JAXA-sagen, en kinesisk systemingeniør med base i Japan, fik angiveligt adgang til en server ved at registrere sig under en falsk identitet for at starte cyberangrebene, sagde Kato med henvisning til politiets efterforskning.

TV-stationen NHK beretter, om en anden kinesisk statsborger, der er mistænkt for at have forbindelse til PLA-enheden. Denne var i Japan som udvekslingsstuderende. Begge mænd har siden forladt landet, oplyses det.

Politiet efterforsker angribernes hensigt og metoder, mens de også forfølger en række andre cyberangreb, som de har mistanke om er knyttet til Kinas militær.

”Inddragelsen af ​​Kinas People's Liberation Army er højst sandsynligt,” siger Kato.

Han tilføjede, at der ikke er fundet faktisk datalækage eller skader indtil nu, men politiet opfordrer virksomhederne til at styrke deres beskyttelse.

Japans forsvarsministerium siger, at cyberangreb er en del af stigende sikkerhedstrusler fra Kina, da det bliver mere selvsikker i regionen.

I Beijing sagde talsmand for det kinesiske udenrigsministerium, Wang Wenbin, at cyberangreb er en fælles udfordring for alle lande og advarede Japan mod forkerte beskyldninger af Kina.

”Grundløs spekulation bør ikke være tilladt. Kina er stærkt imod, at ethvert land eller institution bruger påstande om cyberangreb til at kaste mudder mod Kina eller til at tjene de foragtelige politiske formål med cybersikkerhedsspørgsmål,” sagde talsmanden.

"Kina er villig til at styrke dialogen og samarbejdet med alle parter for i fællesskab at takle cybersikkerhedstrusler."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere