Artikel top billede

Japan beskylder Kina for at stå bag cyberangreb på over 200 virksomheder og forskningsorganisationer

200 japanske virksomheder - inklusiv landets rumfartsorganisation - blev for fem år siden ramt af et enormt hackerangreb. Nu peger Japans regering fingeren mod Kina som bagmændene.

Tokyos politi efterforsker cyberangreb på omkring 200 japanske virksomheder og forskningsorganisationer, herunder landets rumfartsorganisation, af en hackinggruppe, der menes at være knyttet til det kinesiske militær, sagde den japanske regering tirsdag.

Politiet har videresendt sagen om angreb på det japanske rumfartsagentur (JAXA) til anklagere for yderligere efterforskning, fortalte Chief Cabinet Secretary Katsunobu Kato.

Det skriver Associated Press.

Politiet mener, at en række hacks på JAXA blev udført i 2016 til 2017 af den kinesiske cyberhackergruppe Tick. Det mener at gruppen blev ledet af en enhed fra People's Liberation Army (PLA) - det kinesiske militær.

En mistænkt i JAXA-sagen, en kinesisk systemingeniør med base i Japan, fik angiveligt adgang til en server ved at registrere sig under en falsk identitet for at starte cyberangrebene, sagde Kato med henvisning til politiets efterforskning.

TV-stationen NHK beretter, om en anden kinesisk statsborger, der er mistænkt for at have forbindelse til PLA-enheden. Denne var i Japan som udvekslingsstuderende. Begge mænd har siden forladt landet, oplyses det.

Politiet efterforsker angribernes hensigt og metoder, mens de også forfølger en række andre cyberangreb, som de har mistanke om er knyttet til Kinas militær.

”Inddragelsen af ​​Kinas People's Liberation Army er højst sandsynligt,” siger Kato.

Han tilføjede, at der ikke er fundet faktisk datalækage eller skader indtil nu, men politiet opfordrer virksomhederne til at styrke deres beskyttelse.

Japans forsvarsministerium siger, at cyberangreb er en del af stigende sikkerhedstrusler fra Kina, da det bliver mere selvsikker i regionen.

I Beijing sagde talsmand for det kinesiske udenrigsministerium, Wang Wenbin, at cyberangreb er en fælles udfordring for alle lande og advarede Japan mod forkerte beskyldninger af Kina.

”Grundløs spekulation bør ikke være tilladt. Kina er stærkt imod, at ethvert land eller institution bruger påstande om cyberangreb til at kaste mudder mod Kina eller til at tjene de foragtelige politiske formål med cybersikkerhedsspørgsmål,” sagde talsmanden.

"Kina er villig til at styrke dialogen og samarbejdet med alle parter for i fællesskab at takle cybersikkerhedstrusler."
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere