Artikel top billede

Morgen-briefing: Online-shopping er steget med 70 procent i år / Apples MacOS 11.3-opdatering fokuserer på sikkerhed / Google sikrer stor cloud-aftale med Univision

Online-shopping er steget med 70 procent i år. Apples MacOS 11.3-opdatering fokuserer på sikkerhed. Google sikrer stor cloud-aftale med Univision.

Velkommen til denne morgens nyhedsoverblik, hvor skribenten der har været tidligt oppe sammen med dig er Ditte Vinterberg Weng.

Grib morgenkaffen dine morgennyheder herunder og glæd dig samtidig over, at du - hvis du er en af de heldige - kan holde torsdag på en onsdag.

Rigtig god fornøjelse!

Online-shopping er steget med 70 procent i år

Boomet i e-handel ovenpå corona fortsætter ufortrødent. I løbet af de første tre måneder i år, hvor store dele af samfundet og detailhandlen fortsat var lukket ned, steg den digitale omsætning med hele 70 procent.

Det viser en opgørelse over forbrugernes digitale købsadfærd i Norden, som den amerikanske techgigant Salesforce står bag.

"Væksten i e-handlen i første kvartal er et vink med en vognstang til erhvervslivet og detailhandlen om at fortsætte deres investeringer i digitalisering," siger Lars Grønkjær, der er ansvarlig for Salesforces e-handelsløsninger i Norden og Benelux.

"I takt med at Danmark åbner op igen, bliver virksomhederne nødt til at genoverveje butikkens rolle, og hvordan den kan fungere som en vigtig del af den samlede shoppingoplevelse."

Den markante stigning på 70 procent i første kvartal 2021 står i kontrast til samme kvartal sidste år. Her var væksten fra januar-marts 2020 kun 27 procent.

Apples MacOS 11.3-opdatering fokuserer på sikkerhed

Apple har netop frigivet macOS 11.3 sammen med iOS 14.5, og det kan være en god ide at opdatere hurtigt. For opdateringen løser en større sikkerhedsfejl i Apple-systemet.

En sårbarhed i ældre versioner, der gjorde det muligt for malware at omgå meget af macOS's indbyggede beskyttelse, som File Quarantine og GateKeepers dialogboks.

Virksomhedssoftwarefirmaet Jamf har tidligere fundet beviser for, at sikkerhedsfejlen er blevet udnyttet af angribere.

Apple beskriver også en række andre sikkerhedsrettelser, der er inkluderet i den seneste opdatering på dens sikkerhedsopdateringsside.

Det skriver The Verge.

Google sikrer stor cloud-aftale med Univision

Søgemaskinegiganten Google har landet en af sine største cloud-computing kontrakter nogensinde. Kontrakten er indgået med den spansksprogede tv-station Univision Communications.

Google er løbet med kontrakten foran flere konkurrerende tjenester gennem et godt tilbud. I aftalen er der blandt andet inkluderet fordele fra Youtube-platformen samt Googles reklame- og søgetjenester.
Ifølge Univisions administrerende direktør - Wade Davis - var det netop Googles tilfredsstillende pakkeløsning, der gjorde aftalen attraktiv.

"Hvis jeg vil købe en bil, vil jeg ikke først købe fire hjul og så et rat, en motor og døre, for at prøve at finde ud af, hvordan jeg sætter det hele sammen," siger han til Wall Street Journal.

Jeff Bezos kan ikke "få den op"

Titanernes kamp udkæmpes lige nu af de to rumfartsvirksomhedsejere Elon Musk og Jeff Bezos. Udover at skifte til at ligge på førstepladsen som verdens rigeste person, så konkurerer de to også på rumfart.

Og noget af den kamp foregår på twitter.

Mandag blev det rapporteret at Bezos 'Blue Origin planlagde at bestride en NASA-pris, der for nylig blev tildelt SpaceX.

Det fik Elon Musk til tasterne, hvor han på Twitter drillede Bezos med, at han ikke kunne "få den op" i kredsløb.

New York Times rapporterede mandag, at Blue Origin indgav en protest til regeringens ansvarlighedskontrakt over kontrakten på 2,9 milliarder dollar - cirka 17 milliarder kroner - der blev tildelt SpaceX tidligere på denne måned.

Det skriver Fox Business.
Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.