Artikel top billede

AMD ude med jubel-regnskab: Leverer vækstrater på 243 procent

Den amerikanske chip-producent fyrer på alle cylindre i sit seneste kvartalsregnskab.

Den amerikanske chip-producent AMD's seneste kvartalsregnskab må være populær læsning hos investorer, hvor der blandt andet leveres trecifrede vækstrater.

Bedriften ligger i selskabets vækst i indtjeningen som lander på 555 millioner dollar, svarende til knap 3,42 milliarder kroner, et overskud som er 243 procent højere end samme kvartal i 2020.

Ligeledes imponerende er omsætningen, som øges med 93 procent til i alt 3,45 milliarder dollar, over 21 milliarder kroner, oplyser selskabet i sit regnskab.

”Der har været en fantastisk vækst målt over året på tværs af alle vores forretninger,” noterer administrerende direktør Lisa Su, som særligt fremhæver fremgangen inden for datacenter-forretningen: ”Datacenter-indtjeningen er mere end fordoblet.”

Mens selskabet leverer vækst på alle fronter, forbliver dets margin uændrede set over året, ved at forblive på 46 procent.

Det er til trods for at gennemsnitsprisen på både client-processorer og grafik-chip er vokset stødt igennem året der gik, hjulpet på vej af en manglende produktionskapacitet og voksende efterspørgsel.

Tidligere på måneden kunne ærkerivalen Intel ligeledes præsentere et flot regnskab - dog også hjulpet godt af den medvind, som chip-manglen giver.

Læs også: Intel leverer regnskab langt over forventningerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere