Artikel top billede

Ny dansk ansigtsgenkendelse hjælper med kontrol af coronapas - kan også tjekke etnicitet og humør

Det danske ansigtsgenkendelsesværktøj JustFace har godt fat i fitnessbranchen til medlemskontrol, og bruges nu også til coronapas-tjek. Systemet kan også aflæse humør, alder og etnicitet.

30 danske fitnesscentre bruger det danskudviklede ansigtsgenkendelsesværktøj JustFace til tjek af brugernes status for medlemskab, og som en sidegevinst kan det også hjælpe centrene med at holde styr på medlemmernes coronapas. Det skriver Børsen.

Medlemmerne af centrene skal blot selv registrere sit gyldige coronapas og uploade et portrætfoto i den app-baserede løsning.

Systemet tjekker så alle, der vil træne, for både betaling og coronapas, og mangler der et pas, får personalet i centret besked om, hvem af gæsterne de må afvise af den grund.

JustFace-systemet scanner 36.000 punkter i et ansigt og kan ifølge Børsen også detektere humør, køn, alder og etnicitet.

Ifølge Justface' eget website benytter selskabet kunstig intelligens til løsningen, som er udviklet i Danmark, har betydeligt fokus på compliance og overholdelse af GDPR.

JustFace går nu benhårdt efter at udvide kundebasen med detailhandlen, hvor butikker kan bruge systemet til alle mulige analyser af kundeprofiler og sammensætningen af kunder for at optimere købsoplevelsen.

Selskabet stræber efter at få 40.000 retailkunder inden for et par år og har allerede en aftale i hus med en international kæde med 2.500 butikker. Efter sommer vil kæden afprøve det danske system i 50 butikker, skriver Børsen.Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.