Artikel top billede

Morgen-briefing: Amazon er på nippet til at springe ud som biograf-kæmpe / SimCorp-top sælger ud af aktiebeholdning / Dansk it-succes opruster: Vil hyre 30 nye ansatte

Morgen-briefing: Amazon er på nippet til at springe ud som biograf-kæmpe / SimCorp-top sælger ud af aktiebeholdning / Dansk it-succes opruster: Vil hyre 30 nye ansatte

Godmorgen og velkommen til Computerworlds nyhedsoverblik mandag 25. maj.
Ved tasterne med morgenens nyhedskomplet er Niels de Boissezon.

Amazon er på nippet til at springe ud som biograf-kæmpe

Den amerikanske tech-kæmpe kan snart føje en stribe nye forretninger til sit emperie.

Selskabet bag klodens mest populære netbutik skulle ifølge finansmediet CNBC være tæt på at lukke et opkøb af den omfattende amerikanske biografkæde MGM.

Salget skulle løbe op i mellem 8,5 og 9,0 milliarder dollar, svarende til mellem 52 og 55 milliarder kroner.

Handlen skulle ifølge mediet kunne ske allerede mandag denne uge.

Med opkøbet får e-handelsgiganten endnu en fysisk tilstedeværelse, efter det i 2017 opkøbte detailkæden Whole Foods.

SimCorp-top sælger ud af aktiebeholdning

Flere topchefer i it-virksomheden SimCorp sælger ud for millionvis af kroner af deres respektive aktiebeholdninger.

Det oplyser virksomheden i en børsmeddelelse.

Det største frasalg tegnes SimCorp produktchef Georg Hetrodt, som afhænder i alt 10.066 aktier til kurs 808 kroner. Et salg der løber op i 8,1 million kroner.

Anden store handel står CFO Michael Rosenvold for, med et frasalg af 3.000 aktier til à 808 kroner stykket, svarende til i alt 2,4 millioner kroner.

Dansk it-succes opruster: Vil hyre 30 nye ansatte

Efter It-handelsspecialisterne blev opkøbt af den svenske kapitalfond Altor i januar 2021 er ambitionerne hævet, skriver Fyens.

Over de kommende to måneder skal der hyres 30 nye ansatte, mens omsætningen skal fordobles over de kommende år, lyder det.

Direktør Lars Hedal, der er blandt virksomhedens medstiftere glæder sig over udmeldingen: ”Med den nye strategi investeres der i større udviklingskapacitet, øget marketingindsats samt opsøgende salg. Og vi starter med det samme – de næste to måneder skal vi have fundet 30 nye kollegaer,” siger han.

Aktiesplit giver milliard-gevinst til Nvidia-aktionærer

Grafikspecialisten Nvidia kunne fredag meddele, at aktien vil splittes op i fire, hvis et forslag gennemføres ved den kommende generalforsamling 3. juni.

Nyheden henrykkede aktionærerne, hvilket fik aktien til at skyde 3,3 procent i vejret med halvanden time tilbage af dagens børsåbning, skriver Ritzau Finans.

Det svarer til en værdistigning for selskabet på godt 12 milliarder, svarende til omtrent 73 milliarder kroner.
Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.