Artikel top billede

EU på vej med kæmpe app-projekt: Snart skal alle EU-borgere kunne downloade en digital wallet

Som EU-borgere skal du i fremtiden have adgang til en ny sikker digital wallet for alle unionens lande.

Med det digitale sundhedskort, det digitale kørekort og coronapas-appen er vi herhjemme blevet udstyret med en stribe offentlige app det seneste år.

Men nu er i EU også på vej med en digital løsning til unionens borgere, der skal give dem lettere adgang til både private og offentlige tjenester.

Den nye digitale wallet skal gøre det muligt sikkert at opbevare betalingsoplysninger og passwords samt gøre det muligt for borgere fra alle 27 lande at logge ind på offentlige websites, betale el-regninger og meget andet med en enkelt genkendelig identitet, oplyser kilde til Financial Times.

Kan opbevare offentlige dokumenter

Ifølge den britiske avis vil flere detaljer om planerne blive offentliggjort i løbet af onsdagen.

Borgerne kan få adgang til appen via login med finger-aftryk, skanning af øjne eller ansigt, og det vil også blive muligt for borgerne at opbevare offentlige dokumenter som eksempelvis kørekort i appen.

Det er ifølge Financial Times planen, at det skal være frivilligt at bruge den nye app.

Vælger man at bruge appen, vil man dog få adgang ti det, som avisen betegner som et ekstra sikkert digitalt økosystem, som tilbyder borgerne mere fleksibilitet i tiden efter corona.

”Det nye digitale ID vil give hver europæer nøglerne til deres egne digitale tvilling,” forklarede Thierry Breon, EU's digitaliseringskommissær, til den britiske avis.