Artikel top billede

Kim Sneum Madsen, chief friend maker i Umbraco. Pr-foto. (Foto: Pr-foto)

Coronakrisen får fynske Umbraco til at misse vækstmål

CMS-leverandøren Umbraco kommer ud af 2020 med en vækst på 10 procent. Målet lød dog på 20-25 procent, men her blev coronakrisen en kæp i hjulpet for vækstplanerne.

Fynske Umbraco sigtede efter en vækst på 20-25 procent i 2020.

Men med coronakrisens indtræden måtte open source-selskabet nøjes med en toplinjevækst på 10 procent for året, meddeler selskabet.

Omsætningen steg fra 42,6 millioner kroner i 2019 til 48 millioner i 2020.

”De første måneder af corona-pandemien ramte os hårdt, og vi oplevede en markant nedgang," lyder det fra Kim Sneum Madsen, der går under titlen Chief Friend Maker hos Umbraco, i en meddelelse.

"Efterhånden kom der langsomt mere fart på de digitale investeringer, og det bed sig mere og mere fast, så vi sammenlagt kom godt ud på den anden side af 2020,” fortsætter han.

Umbraco, der udvikler CMS-systemer til styring af indhold til hjemmesider og webløsninger, er kommet godt fra start i 2020, lyder det. Derfor forventer selskabet at ramme en vækst på 20 procent for året.

Samtidig sigtes der nu efter at runde medarbejder nummer 100 i år. I løbet af årets første fem måneder er 20 nye ansatte kommer ombord, og selskabet regner med at ansætte yderligere 20.

investerer hver en tjent krone

It-selskabet investerer hver en tjent krone i produktudvikling og i virksomheden, lyder det.

Derfor påpeger Kim Sneum Madsen også, at Umbraco havde et solidt fundament, da krisen ramt.

”Vores investeringer i at gøre livet mere simpelt for kunderne, samtidig med, at vi har taget et skridt øverst op i markedet, hvor vi appellerer kraftigt til enterprise-markedet, er nogle af de tiltag, der har været med til at føre os sikkert gennem krisen. Samtidig er det tendenser, der vil slå yderligere igennem de kommende år,” siger han.

Umiddelbart inden coronakrisen brød ud, udvidede Umbraco sin indsats i USA og i Holland.

For en start virkede denne satsning til at være en skidt idé, men det vendte sig hurtigt til en fordel, lyder det fra Kim Sneum Madsen.

"Det, at vi kunne være helt tæt på kunderne og markedet, har været den altoverskyggende årsag til, at vi har kunnet skalere på de markeder under sundhedskrisen,” forklarer han.

Måtte fyre under krisen

Nogle måneder efter coronakrisens indtog måtte Umbraco afskedige fem medarbejdere, mens de resterende 70 ansatte indvilligede i at sløjfe deres pensionsordningerne for resten af året.

Det svarer til en lønnedgang på 13,5 procent.

Samtidig har ledelsen taget en lønnedgang på 40 procent.

Det fortalte Umbraco-stifter Niels Hartvig til Computerworld.

"Vi har måttet opsige fem medarbejdere, og så gik vi som ledelse 40 procent ned i løn. Vi er tre mand, der er gået 40 procent ned i løn. Derudover har vi sløjfet pensionsordninger for vores resterende 70 medarbejdere året ud, så de medarbejdere er reelt gået 13,5 procent ned i løn. De beholder deres forsikringer. Det var medarbejderne klar til, og så bliver man virkeligt rørt," siger Niels Hartvig, som har den opsigtsvækkende titel chief unicorn.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere