It-selskabet Abakion skifter direktøren ud

Partner og administrerende direktør Jan Lyngemark har valgt at trække sig helt ud af it-virksomheden Abakion. Hans plads bliver nu overtaget af Kenneth Gram, der varsler tilbagegang i både omsætning og overskud.

Indtil den første oktober hed den administrerende direktør i it-virksomheden Abakion Jan Lyngemark. I dag hedder han Kenneth Gram.

? Jan Lyngemark har valgt at trække sig helt ud af virksomheden for at prøve noget andet, og han er også i gang med at sælge sin andel af Abakion, fortæller Kenneth Gram, der overtog posten som administrerende direktør 1. oktober.

Abakion blev stiftet af Jan Lyngemark, Kenneth Gram og fem andre den 3. juni 2000. Udover Jan Lyngemark har også Lars Sand Høgsberg valgt at trække sig ud af selskabet. De sidste fem partnere og medstiftere arbejder alle fortsat i virksomheden.

Der vil ikke ske ændringer i driften af selskabet, og der sker heller ikke ændringer i forholdet til kunderne, lover Kenneth Gram.

Tre fokusområder

Abakion har tre fokusområder, nemlig produktionsstyring især inden for fødevareproduktion, logistik-optimering med eksempelvis trådløs datafangst samt økonomistyring i form af ledelses- og økonomiske rapporteringer.

Sidste år nåede Abakion et overskud på mere end 10 procent af omsætningen, men væksten i driftsresultat og overskud fra 2002 til 2003 var på mere end 300 procent.

Resultatet før skat voksede også med mere end en faktor tre.

? Væksten har været kraftig, men vi forsøger faktisk at stoppe lidt op nu og fokusere mere internt på processer og kompetencer, siger Kenneth Gram.

Abakion A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20032002
Bruttofortjeneste10,06,4
Driftsresultat1,90,6
Resultat før skat 1,90,5
Resultat1,30,4
Egenkapital0,50,5
Antal ansatte1511

Abakion ønsker ikke at blive større end 30-35 ansatte for ikke at miste fordelen ved en flad og overskuelig organisation.

? Som en konsekvens af, at vi konsoliderer og investerer i nye forretningsområder, går vi nok lidt ned i omsætning i år, og jeg forventer et relativt beskedent overskud omkring 800.000 kroner, siger Kenneth Gram.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere