Artikel top billede

Ugen i tech: Ikeas nye højttaler er kunst og multirum-højttaler i en enhed / Kult-konsol fra Atari er tilbage / København til Ålborg T/R på ren el? Ingen sag for denne elflyver

Ugen i tech: Ikeas nye højttaler er kunst og multirum-højttaler i en enhed / Kult-konsol fra Atari er tilbage / København til Ålborg T/R på ren el? Ingen sag for denne elflyver

Ikeas nye højttaler er kunst og multirum-højttaler i en enhed

Ikea er igen ude med en højttaler kreeret i samspil med højttaler-specialisterne fra amerikanske Sonos.

I denne ombæring vil det umiddelbart være svært at synes, at der overhovedet er tale om en højttaler.

Den nye kreation, døbt ’Symfonisk’ er nemlig en højttaler med Sonos multirums-teknologi, der er camoufleret som en billedramme til et stykke valgfri kunst. Er man ikke til Sonos, kan der alternativt streames over Airplay 2, men ikke bluetooth.

Rammen er blot seks centimeter dyb, mens den strækker sig over 56 gange 41 centimeter til de motiver, som Ikea vil tilbyde.

Når Symfonisk højttaleren debuterer i Ikea-forretningerne i juli måned, vil der være to motiver at vælge imellem, på sigt vil flere støde til.

Ikea Symfonisk vil debutere til en pris på 1.499 kroner, mens yderligere fronter vil kunne tilkøbes for 199 kroner.

Kult-konsol fra Atari er tilbage

Endnu en retrokonsol er klar til at gøre comeback og give et skud 80’er nostalgi.

I denne ombæring er det Atari VCS-konsolen fra begyndelsen af 80’erne der genintroduceres i væsentligt mindre, avanceret format.

Her bydes på i alt indbyggede 100 spil, de 18 fra Ataris arcade-katalog og 82 fra Atari 2600 konsolspillene.

Mange af spillene er ifølge netmediet The Verge så outdatede, at de selv med retrobriller er svære at se en interesse i, lyder det.

Selskabet bag den nye konsol har dog bygget sin maskine omkring pc-komponenter, hvilket gør maskinen i stand til at bijobbe som regulær pc – om end en beskeden en af slagsen med en Ryzen R1606G on-board CPU med otte gigabyte ram og 32 gigabyte lager. Til gengæld bydes på et kabinet med træpaneler.

Priserne debuterer ved 299 amerikanske dollar, små 1.875 kroner før eventuelle afgifter og moms.

København til Ålborg T/R på ren el? Ingen sag for denne elflyver

Mens eldrevne køretøjer vinder frem til lands og til vands, er elektrificeringen af fly en udfordring af helt andre dimensioner.

Mens batterierne vægt og lave energitæthed er en gene i en typisk elbil, er det en kæmpemæssig udfordring når fly skal på vingerne.

Alligevel er det lykkedes Amerikanske Bye Aerospace at præsentere et af de første fly, der kunne egne sig til de ruteflyvninger på de korte stræk: eFlyer 800.

Her vil op til otte personer eller 700 kilo kunne fragtes over knap 930 kilometer på en enkel opladning, med en marchfart på knap 520 km i timen. Nok til at tilbagelægge ruten mellem Københavns og Ålborgs respektive lufthavne næsten fire gange.

Dertil kommer 45 minutters reservespænding til eventuelle udforudsette forlængelser af flyveturen. Skulle batteriet slippe helt op og en nødlanding være umulig vil Bye Aerospace tilbyde en sidste udvej i form af et faldskærmsystem for hele flyet.

Mens selskabet endnu ikke har sat en dato for eFlyer 800 er selskabet to og firesæders versioner af flyet i øjeblikket i certificeringsforløb hos den amerikanske luftfartsmyndighed, FAA, oplyser selskabet.