Artikel top billede

En chat-app har fældet over 1.000 kriminelle over hele Europa - også dansk politi er involveret

Flere politisager om kriminelle i Danmark kan være på vej, efter at en chat-app, der har været populær hos de kriminelle, har fældet flere personer over hele Europa.

Over hele Europa har politi fået adgang til hemmelige beskeder udvekslet af kriminelle gennem kommuniaktionasnetværket Encrochat.

Det var først det franske politi, der infilterede det kriminelle netværk, og materiale er havnet hos politi fra i andre EU-lande. Siden er over 1.000 personer anholdt på baggrund af materiale fra den overvågede chat-tjeneste.

Det skriver Finans.

I Sverige mener man, at det svenske politis adgang til materialet, har været årsag til, at aktiviteten blandt svenske bander er faldet.

Også her hjemme har Danmark modtaget Encrochat-materiale. Det oplyser Chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter Henrik Sønderby.

"I den forbindelse har vi fået adgang til en stor mængde yderst interessante og værdifulde efterretninger, som for en stor dels vedkommende vil indgå i nye, verserende eller tidligere efterforskninger, og det vil uden tvivl medføre en lang række sigtelser og tiltaler," fortæller han.

Der er dog kritik af det franske politis måde at overvåge personernes beskeder uden begrundet mistanke.

Argumentet er, at mistanken først konkret opstår, da politiet indhenter og modtager materialet. Og ikke før. Der har således ikke været noget incitament til at overvåge beskederne i første omgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?