Artikel top billede

En chat-app har fældet over 1.000 kriminelle over hele Europa - også dansk politi er involveret

Flere politisager om kriminelle i Danmark kan være på vej, efter at en chat-app, der har været populær hos de kriminelle, har fældet flere personer over hele Europa.

Over hele Europa har politi fået adgang til hemmelige beskeder udvekslet af kriminelle gennem kommuniaktionasnetværket Encrochat.

Det var først det franske politi, der infilterede det kriminelle netværk, og materiale er havnet hos politi fra i andre EU-lande. Siden er over 1.000 personer anholdt på baggrund af materiale fra den overvågede chat-tjeneste.

Det skriver Finans.

I Sverige mener man, at det svenske politis adgang til materialet, har været årsag til, at aktiviteten blandt svenske bander er faldet.

Også her hjemme har Danmark modtaget Encrochat-materiale. Det oplyser Chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter Henrik Sønderby.

"I den forbindelse har vi fået adgang til en stor mængde yderst interessante og værdifulde efterretninger, som for en stor dels vedkommende vil indgå i nye, verserende eller tidligere efterforskninger, og det vil uden tvivl medføre en lang række sigtelser og tiltaler," fortæller han.

Der er dog kritik af det franske politis måde at overvåge personernes beskeder uden begrundet mistanke.

Argumentet er, at mistanken først konkret opstår, da politiet indhenter og modtager materialet. Og ikke før. Der har således ikke været noget incitament til at overvåge beskederne i første omgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere