Artikel top billede

En chat-app har fældet over 1.000 kriminelle over hele Europa - også dansk politi er involveret

Flere politisager om kriminelle i Danmark kan være på vej, efter at en chat-app, der har været populær hos de kriminelle, har fældet flere personer over hele Europa.

Over hele Europa har politi fået adgang til hemmelige beskeder udvekslet af kriminelle gennem kommuniaktionasnetværket Encrochat.

Det var først det franske politi, der infilterede det kriminelle netværk, og materiale er havnet hos politi fra i andre EU-lande. Siden er over 1.000 personer anholdt på baggrund af materiale fra den overvågede chat-tjeneste.

Det skriver Finans.

I Sverige mener man, at det svenske politis adgang til materialet, har været årsag til, at aktiviteten blandt svenske bander er faldet.

Også her hjemme har Danmark modtaget Encrochat-materiale. Det oplyser Chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter Henrik Sønderby.

"I den forbindelse har vi fået adgang til en stor mængde yderst interessante og værdifulde efterretninger, som for en stor dels vedkommende vil indgå i nye, verserende eller tidligere efterforskninger, og det vil uden tvivl medføre en lang række sigtelser og tiltaler," fortæller han.

Der er dog kritik af det franske politis måde at overvåge personernes beskeder uden begrundet mistanke.

Argumentet er, at mistanken først konkret opstår, da politiet indhenter og modtager materialet. Og ikke før. Der har således ikke været noget incitament til at overvåge beskederne i første omgang.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Sr. Test Analyst

Unik System Design A/S

IT-Supporter til Hosting
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere


Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere