Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

En chat-app har fældet over 1.000 kriminelle over hele Europa - også dansk politi er involveret

Flere politisager om kriminelle i Danmark kan være på vej, efter at en chat-app, der har været populær hos de kriminelle, har fældet flere personer over hele Europa.

Over hele Europa har politi fået adgang til hemmelige beskeder udvekslet af kriminelle gennem kommuniaktionasnetværket Encrochat.

Det var først det franske politi, der infilterede det kriminelle netværk, og materiale er havnet hos politi fra i andre EU-lande. Siden er over 1.000 personer anholdt på baggrund af materiale fra den overvågede chat-tjeneste.

Det skriver Finans.

I Sverige mener man, at det svenske politis adgang til materialet, har været årsag til, at aktiviteten blandt svenske bander er faldet.

Også her hjemme har Danmark modtaget Encrochat-materiale. Det oplyser Chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter Henrik Sønderby.

"I den forbindelse har vi fået adgang til en stor mængde yderst interessante og værdifulde efterretninger, som for en stor dels vedkommende vil indgå i nye, verserende eller tidligere efterforskninger, og det vil uden tvivl medføre en lang række sigtelser og tiltaler," fortæller han.

Der er dog kritik af det franske politis måde at overvåge personernes beskeder uden begrundet mistanke.

Argumentet er, at mistanken først konkret opstår, da politiet indhenter og modtager materialet. Og ikke før. Der har således ikke været noget incitament til at overvåge beskederne i første omgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere