Artikel top billede

Huawei giver ikke op efter Sveriges klare nej til den kinesiske indblanding i landets 5G-netværk

Huawei er ikke færdige med at prøvet at hugge igennem islaget i den blok, som et svensk forbud mod teleudstyr-giganten, som Svergie vedtog sidste år.

Et forbud mod Huawei-udstyr i det svenske 5G-netværk fik Huawei til at klage over afgørelsen. Igår blev afgørelsen endelig - Huawei er stadig udelukket fra Sveriges 5G-forbindelser. Men det får ikke Huawei til at opgive drømmen.

"Selvom vi er skuffede over udfaldet, er dommen ikke den endelige afgørelse i vores sag. Vi studerer i øjeblikket dommen og rettens begrundelser for at afgøre, hvilke yderligere juridiske tiltag vi har for at forfølge at beskytte vores legitime rettigheder og interesser,"
skriver den kinesiske telelevarandør i en udtalelse.

Det skriver Berlingske.

"Vores dør står fortsat åben for konstruktive dialoger med relevante parter for at finde praktiske løsninger på enhver sikkerhedsbekymring," fortsætter selskabet.

Det er Huaweis påstand, at Post- och Telestyrelsen (PTS) ikke har været i stand til at fremlægge beviser for, at selskabets udstyr skulle være udfordret af sikkerhedsproblemer.

Udfasning af Huawei-udstyr

I oktober 2020 besluttede PTS, efter en indstilling fra efterretningstjenesten Säpo og det svenske forsvar, at forbude alt Huawei-udstyr samt udstyr fra en anden kinesiske virksomhed - ZTE - i 5G-mobilnettet.

Desuden skal i forvejen eksisterende udstyr fra de to selskaber udfases helt inden 2025.

Baggrunden for udelukkelsen af særligt Huawei, der er generel for det meste af EU samt USA er bekymringen om spionage fra den kinesiske regering.

Huawei har hele tiden selv fastholdt, at det kinesiske styre ikke har adgang til teleleverandørens interne data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere