Artikel top billede

Huawei giver ikke op efter Sveriges klare nej til den kinesiske indblanding i landets 5G-netværk

Huawei er ikke færdige med at prøvet at hugge igennem islaget i den blok, som et svensk forbud mod teleudstyr-giganten, som Svergie vedtog sidste år.

Et forbud mod Huawei-udstyr i det svenske 5G-netværk fik Huawei til at klage over afgørelsen. Igår blev afgørelsen endelig - Huawei er stadig udelukket fra Sveriges 5G-forbindelser. Men det får ikke Huawei til at opgive drømmen.

"Selvom vi er skuffede over udfaldet, er dommen ikke den endelige afgørelse i vores sag. Vi studerer i øjeblikket dommen og rettens begrundelser for at afgøre, hvilke yderligere juridiske tiltag vi har for at forfølge at beskytte vores legitime rettigheder og interesser,"
skriver den kinesiske telelevarandør i en udtalelse.

Det skriver Berlingske.

"Vores dør står fortsat åben for konstruktive dialoger med relevante parter for at finde praktiske løsninger på enhver sikkerhedsbekymring," fortsætter selskabet.

Det er Huaweis påstand, at Post- och Telestyrelsen (PTS) ikke har været i stand til at fremlægge beviser for, at selskabets udstyr skulle være udfordret af sikkerhedsproblemer.

Udfasning af Huawei-udstyr

I oktober 2020 besluttede PTS, efter en indstilling fra efterretningstjenesten Säpo og det svenske forsvar, at forbude alt Huawei-udstyr samt udstyr fra en anden kinesiske virksomhed - ZTE - i 5G-mobilnettet.

Desuden skal i forvejen eksisterende udstyr fra de to selskaber udfases helt inden 2025.

Baggrunden for udelukkelsen af særligt Huawei, der er generel for det meste af EU samt USA er bekymringen om spionage fra den kinesiske regering.

Huawei har hele tiden selv fastholdt, at det kinesiske styre ikke har adgang til teleleverandørens interne data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.