Artikel top billede

SolarWinds advarer: Ukendte hackere har udnyttet ny softwarefejl

Hackere har endnu en gang været på spil i it-leverandøren SolarWinds' software-systemer. Firmaet forsikrer dog kunder om, at den udnyttede fejl er "fuldstændig uafhængig" af angrebet, der ramte tusindvis af virksomheder sidste år.

Softwareleverandøren SolarWinds melder ud, at firmaets software igen er ramt af hackere, der har udnyttet en nyopdaget sårbarhed i produktet.

I erklæringen, der blev sendt ud i weekenden lød det, at de kriminelle indtrængere er gået efter "et begrænset, målrettet sæt kunder." Hackerne er dog ikke yderligere identificerede i meddelelsen.

Det skriver Reuters.

SolarWinds oplyser dig, at systemfejlen er "fuldstændig uafhængig" af sidste års hack, der ramte flere tusind store virksomheder, organisationer og regeringsorganer rundt om i verden.

Heller ikke præcist hvilke kunder, det drejer sig om, der er blevet ramt, kan SolarWinds identificere.

SolarWinds krediterer Microsoft-efterforskere for at finde sårbarheden. SolarWinds har endnu ikke været ude at kommentere sagen offentligt. Og Microsoft har pure afvist at udtale sig i den forbindelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere