Artikel top billede

Billede fra 16. april 2021.

Macron hasteindkalder til cybersikkerhedsmøde efter afsløringer i Pegasus spyware-sagen

Den franske præsident Emmanuel Macron handeler hurtigt efter afsløringer om, at statsoverhovedet skulle være en af de over 50.000 ofre for det israelske Pegasus-spyware. Indkalder til hastemøde.

Den franske præsident Emmanuel Macron har i dag afholdt et akut cybersikkerhedsmøde, som skulle afveje mulige tiltag, efter at israelsk spyware er blevet afsløret i at spionere mod blandt andet Macron selv, samt flere medlemmer af hans regering.

Macron skifter sin telefon ud regelmæssigt og "tager sagen meget alvorligt", oplyser regeringens talsperson Gabriel Attal til France-Inter radio.

Det skriver AP News.

Foruden den franske præsident er også en lang række journalister, aktivister og advokater blevet ofre for misbruget af det israelske spyware, der leveres af NSO Group.

Spywaret, der værer navnet Pegasus, er blevet anvendt af NSO-klienter til at spionere og hacke ofre, ved at lade Pegasus tiltvinge sig adgang til ofrenes mobiler og hente tekst-beskeder, billeder og anden data som telefonerne har genereret af brugeren.

I alt er over 50.000 telefoner potentielt blevet hackede af spywaren.

Afsløringen er bragt frem i lyset, da den lækkede telefonnummer-liste endte i hænderne på menneserettighedsorganisationen Amnesty International samt 80 journaliser fordelt over 17 medier i 10 forskellige lande.

Disse folk har i flere måneder arbejdet sammen for at efterprøve listen, og begyndte i denne uge at publicere de fund, der er kommet ud af lækket.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere