Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Jeff Bezos efterfølger får aktier for 1,2 milliarder kroner på sin første arbejdsdag: Tiltræder i dag som ny direktør

Andy Jassy tiltræder i dag mandag som ny direktør for den amerikanske gigant, Amazon. Samtidig kan han se frem til at modtage 61.000 Amazon-aktier i selskabet til en samlet værdi på mere end én milliard kroner.

Der er en markant aktiepost i Amazon på vej til selskabet nye direktør Andy Jassy, der i dag mandag overtager ledelsen med den amerikanske koncern.

Samtidig med at Andy Jassy sætter sig i direktørstolen og dermed afløser stifter Jeff Bezos på posten, så modtager han også en markant aktiepost i selskabet.

Jassy kan se frem til at modtage 61.000 aktier i Amazon i løbet af de kommende 10 år. Det svarer til en værdi på godt 1,2 milliarder danske kroner med den nuværende aktiekurs.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Direktørskiftet har været kendt i månedsvis og der blev sat dato på i maj, hvor Jeff Bezos annoncerede, at han ville overlade driften af den amerikanske gigant til den daværende direktør for Amazon Web Services Andy Jassy.

5. juli, hvor Jeff Bezos altså ikke længere er direktør, er samme dato, som han stiftede Amazon på for 27 år siden.

57-årige Jeff Bezos får nu mere tid til at fokusere på sit rumfartsselskab Blue Origin, sin avis The Washington Post samt de to fonde, Bezos Earth Fund og Amazon Day 1 Fund.

Han fortsætter desuden som bestyrelsesformand for Amazon.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere