Artikel top billede

Huawei lancerer ny smartphone-serie - men den er ikke lavet til 5G

Huaweis nyeste mobiler kører på 4G-netværk. Den kinesiske smartphone-leverandørs direktør for selskabets forbrugervirksomhedsgruppe peger på amerikanske restriktioner som årsag til, at 5G nu er "uden for vores rækkevidde".

Huawei har denne uge afsløret sin nyeste smartphone-serie P50. Serien har banebrydende kamerateknologi og bygger på to enorme cirkulære kameraenheder. Men der er én ting, de spritnye mobiler mangler.

5G.

Modsat alle andre spartphone-producenter, så er Huawei ikke i gang med at lægge an til den næste fase af 5G mobildækning. Det sker, fordi flere lande har udelukket den kinesiske leverandør fra disses 5G-udrulning.

Særligt USA er gået forrest i sanktionerne mod Huawei. Men også flere europæiske lande har ekskluderet virksomheden fra den nye 5G-verden - direkte eller indirekte. Danmark er blandt disse lande, da et ny telelovforslag, som vil gøre det svært for teleudbydere i visse lande, at handle med den danske teleindustri.

Det skriver CNBC.

Også den globale chipmangel udfordrer Huawei så vel som andre smartphone-leverandører kloden over.

I alt to modeller - P50 og den dyrere storebror P50 Pro - har Huawei lanceret. Og i setdet for 5G-mobilnetværk, kommer de to smartphones med en 4G-chip fra Qualcomm.

Richard Yu, administrerende direktør for Huaweis forbrugervirksomhedsgruppe, forsikrer:

"Vores produkter bevarer stadig den ultimative ydeevne. Kun et meget lille fald i hastigheden vil opleves, næsten ubetydeligt."

Han tilføjer:

"Huawei er en global leder inden for 5G -teknologi og inden for kommunikationsteknologi. På grund af de fire runder med amerikanske restriktioner i løbet af de sidste to år eller deromkring er 5G-telefoner uden for vores rækkevidde, og vi skal gå med 4G."

Huawei P50 starter med en pris på 4.488 kinesiske yuan - cirka 4.300 kroner - mens P50 Pro starter på 5.988 yuan - 5.800 kroner.

Begge P50-modeller leveres med Huaweis nye operativsystem, HarmonyOS. Et system, der er direkte produkt af de amerikanske ristriktioner, der fik Googles til at stoppe licensering af sin Android-software til Huawei.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere