Artikel top billede

Huawei lancerer ny smartphone-serie - men den er ikke lavet til 5G

Huaweis nyeste mobiler kører på 4G-netværk. Den kinesiske smartphone-leverandørs direktør for selskabets forbrugervirksomhedsgruppe peger på amerikanske restriktioner som årsag til, at 5G nu er "uden for vores rækkevidde".

Huawei har denne uge afsløret sin nyeste smartphone-serie P50. Serien har banebrydende kamerateknologi og bygger på to enorme cirkulære kameraenheder. Men der er én ting, de spritnye mobiler mangler.

5G.

Modsat alle andre spartphone-producenter, så er Huawei ikke i gang med at lægge an til den næste fase af 5G mobildækning. Det sker, fordi flere lande har udelukket den kinesiske leverandør fra disses 5G-udrulning.

Særligt USA er gået forrest i sanktionerne mod Huawei. Men også flere europæiske lande har ekskluderet virksomheden fra den nye 5G-verden - direkte eller indirekte. Danmark er blandt disse lande, da et ny telelovforslag, som vil gøre det svært for teleudbydere i visse lande, at handle med den danske teleindustri.

Det skriver CNBC.

Også den globale chipmangel udfordrer Huawei så vel som andre smartphone-leverandører kloden over.

I alt to modeller - P50 og den dyrere storebror P50 Pro - har Huawei lanceret. Og i setdet for 5G-mobilnetværk, kommer de to smartphones med en 4G-chip fra Qualcomm.

Richard Yu, administrerende direktør for Huaweis forbrugervirksomhedsgruppe, forsikrer:

"Vores produkter bevarer stadig den ultimative ydeevne. Kun et meget lille fald i hastigheden vil opleves, næsten ubetydeligt."

Han tilføjer:

"Huawei er en global leder inden for 5G -teknologi og inden for kommunikationsteknologi. På grund af de fire runder med amerikanske restriktioner i løbet af de sidste to år eller deromkring er 5G-telefoner uden for vores rækkevidde, og vi skal gå med 4G."

Huawei P50 starter med en pris på 4.488 kinesiske yuan - cirka 4.300 kroner - mens P50 Pro starter på 5.988 yuan - 5.800 kroner.

Begge P50-modeller leveres med Huaweis nye operativsystem, HarmonyOS. Et system, der er direkte produkt af de amerikanske ristriktioner, der fik Googles til at stoppe licensering af sin Android-software til Huawei.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere