Artikel top billede

Huawei sadler om i Danmark: Vrager smartphones til fordel for hjemme-elektronik

Mobilforretningen træder i baggrunden for den tidligere så mægtige smartphone-producent. I stedet bliver blandt andet pc'er et nyt fokusområde.

Den kinesiske tech-kæmpe opgiver at være en magtfaktor i det smartphone-marked, som det længe har været med til at definere i Danmark.

Amerikanske sanktioner og efterfølgende udelukkelse fra nøgle-elementer som Googles app-økosystemer, har haft sin indvirkning på selskabets ambitioner for mobilmarkedet.

I stedet sadler selskabet nu om.

Den tidligere topspiller på mobilfronten vil i stedet lokke med andet hjemmeelektronik som pc’er, skærme, hovedtelefoner og wearables, skriver Berlingske.

Huaweis marketingschef for forbrugerelektronik Shayan Shojaei fortæller overfor mediet, at der vil fokuseres på pc’er i første ombæring:

”Derfor er vores fremtid på den korte og mellemlange bane de tre andre produktkategorier, vi har, og hvor vi kan levere dybde og bredde: pc'er, lyd og wearables som smarture. Pc'erne bliver vores hovedfokus i år og næste år. Vores generelle udfordring er, at vi sættes i forbindelse med negative ting. Det vil vi gerne ændre på ved at holde os til vores rødder – gode produkter til en fornuftig pris. Vi går ingen steder. Vi er her for at blive her.”

Katastrofale salgstal

De amerikanske sanktioner har alene i 2020 betydet, at Huawei i Danmark har set sin omsætning og indtjening halveret på et år.

Talene er en konsekvens af den modvind, som Huawei - en af verdens største leverandører af tele-udstyr - løb ind i 2019.

Her blev selskabet med stigende kraft beskyldt for at være den kinesiske regerings forlængede arm - en beskyldning, som Huawei fortsat afviser blankt.Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.