Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Huawei sadler om i Danmark: Vrager smartphones til fordel for hjemme-elektronik

Mobilforretningen træder i baggrunden for den tidligere så mægtige smartphone-producent. I stedet bliver blandt andet pc'er et nyt fokusområde.

Den kinesiske tech-kæmpe opgiver at være en magtfaktor i det smartphone-marked, som det længe har været med til at definere i Danmark.

Amerikanske sanktioner og efterfølgende udelukkelse fra nøgle-elementer som Googles app-økosystemer, har haft sin indvirkning på selskabets ambitioner for mobilmarkedet.

I stedet sadler selskabet nu om.

Den tidligere topspiller på mobilfronten vil i stedet lokke med andet hjemmeelektronik som pc’er, skærme, hovedtelefoner og wearables, skriver Berlingske.

Huaweis marketingschef for forbrugerelektronik Shayan Shojaei fortæller overfor mediet, at der vil fokuseres på pc’er i første ombæring:

”Derfor er vores fremtid på den korte og mellemlange bane de tre andre produktkategorier, vi har, og hvor vi kan levere dybde og bredde: pc'er, lyd og wearables som smarture. Pc'erne bliver vores hovedfokus i år og næste år. Vores generelle udfordring er, at vi sættes i forbindelse med negative ting. Det vil vi gerne ændre på ved at holde os til vores rødder – gode produkter til en fornuftig pris. Vi går ingen steder. Vi er her for at blive her.”

Katastrofale salgstal

De amerikanske sanktioner har alene i 2020 betydet, at Huawei i Danmark har set sin omsætning og indtjening halveret på et år.

Talene er en konsekvens af den modvind, som Huawei - en af verdens største leverandører af tele-udstyr - løb ind i 2019.

Her blev selskabet med stigende kraft beskyldt for at være den kinesiske regerings forlængede arm - en beskyldning, som Huawei fortsat afviser blankt.