Artikel top billede

Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane

På langture er elbiler ofte ikke bedre end den rækkevidde, som batteriet tillader.

Derfor vækker nyeste officielle tal fra luksusproducenten Lucid Motors opsigt.

Her lyder den officielle rækkevidde for ’Dream edition’ af elbilen ’Air’, estimeret ud fra det amerikanske trafikmyndigheder, EPAs forskrifter, på hele 520 mil.

Det svarer til knap 840 kilometer og gør dermed bilen til en ny rekordholder i disciplinen.

Selvom bilen kan krydse Tyskland på en enkel opladning, skal der givetvis holdes igen med at udnytte samtlige af 933 hestekræfter, som bilen kan levere. Performance-modellen som leverer endnu vildere 1.111 hestekræfter må også nøjes med strøm til at kun tilbagelægge knap 760 kilometer mellem stikkontakterne.

I dag er Mercedes luksus-elbil, EQS, med sin rækkevidde på 785 kilometer den længstkørende elbil, der kan anskaffes på markedet i dag. Det tal er dog målt efter den europæiske WLTP-standard.

Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15

Der er kun få timer til, at Apple slipper en hel stribe af overhalinger til sine mange styresystemer.

Fra mandag 20.september om aftenen frigives blandt andre iOS 15, hvor Facetime får sig en afgørende overhaling, der gør den kompatibel med Android og Windows-enheder.

Dertil kommer en fokus-funktion, hvor notifikationer, opkald og andre mulige forstyrrelser, kan frasorteres i udvalgte tidsrum, så det eksempelvis kun bliver private opkald der slipper igennem udenfor kontortiden eller din kalenders aftaler.

Dertil kommer opdateringer til blandt andet Kort og Find-apps, samt fornyet understøttelse af digitale nøgler til bilen eller hotelværelset.

Du kan hente det nye software inde i app’en ’Indstillinger’ under ’Generelt’, hvor du vil kunne hente den nyeste opdatering under ’Softwareopdatering’.

Som ved alle større software-opdateringer er det altid anbefalet at foretage en backup forud for opgraderingen, og kan du vente et par uger med at installere, kan du undgå eventuelle børnesygdomme.

Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane

Teslas spritnye topmodel, den steroidpumpede ’Plaid’ version af Model S, kan nu kalde sig for den hurtigste seriefremstillede firedørs elbil på den hæderkronede ’Nürburgring Nordschleife’ bane i Tyskland.

Det sker efter at bilen tidligere på måneden kunne mønstre en fantomtid på syv minutter og 35,6 sekunder, en tid der rækker til at slå forgængeren, en Porsche Taycan Turbo S’ rekordtid med hele syv sekunder.

Bag Plaid’s vilde tid er bilens tredobbelte motoranordning som leverer hele 1.020 hestekræfter, mens Porsche Taycan Turbo S nøjes med at levere maksimale 671 heste.

Hurtigste fireførs bil omkring den 21 kilometer lange bane distance er dog forsat en benzinbil, en Jaguar XE SV Project 8, der kan klare banen på syv minutter og 18,3 sekunder mens rekordhaveren for seriefremstillede biler er en toptunet Mercedes AMG GT Black Series og dennes tid på seks minutter og 43,61 sekunder, skriver MotorAuthority.

Tesla har tidligere estimeret, at Tesla Model S Plaid ville kunne klare turen omkring 7:20 minutter og muligvis endda ned til 7:05 minutter.

Rekordløbet kan ses i videoen nedenunder.