Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Chipmangel kan få Apple til at afbryde iPhone 13-produktionen

Apple nedjusterer måske mængden af iPhone 13-modeller grundet den kradsende chipmangel som flere industrier oplever lige nu.

Apple planlægger sandynligvis at educere produktionen af ​​sin iPhone 13 med hele 10 millioner enheder på grund af den globale chipmangel.

Virksomheden forventedes at producere 90 millioner enheder af de nye iPhone -modeller inden udgangen af ​​dette år, ifølge Bloomberg.

Dog fortæller Apple sine producenter, at antallet af enheder vil blive lavere på grund af problemer med levering fra chipleverandører.

Allerede i juli forudsagde iPhone-giganten en langsommere omsætningsvækst som resultat af chipmanglen, der allerede dengang ramte Apple på Mac- og iPads-slaget.

Med massive købekraft og langsigtede leveringsaftaler med chipleverandører har Apple klaret udbudskrisen bedre end mange andre virksomheder.

Det har fået analytikere til at forudsige, at iPhone 13-modeller, der blev frigivet i september, ville få et stærkt salgsår, da forbrugerne så på at opgradere enheder til 5G-netværk.