Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Nu rammer chip-krisen også Apple: Udsigt til faldende salg af iPhones i julemåneden

Flere analytikere forudser nu faldende salg af iPhones i perioden omkring jul på grund af chipkrisen og fabrikslukninger i Asien.

Chipkrisen har alvorlige konsekvenser for mange virksomheder og brancher, og Apple går ikke ram forbi, lyder det fra flere toneangivende analytiker-selskaber ifølge Reuters.

J.P.Morgan siger nu, at salget af iPhones vil lande på en omsætning på 63 milliarder dollars i første kvartal af 2022 svarende til et fald på fire procent for året.

Needham - et andet respekteret analytikerselskab - sagde forleden, at selskabet forventer 10 millioner færre iPhones til salg i fjerde kvartal af 2021, som altså omfatter den sædvanligvis givtige julemåned.

Apple har ellers med væsentligt større succes end andre undgået de værste konsekvenser af chipkrisen, men flaskehalse i forsyningskæderne og nedlukninger af fabrikker i Vietnam giver nu Apple problemer.

Ifølge Bloomberg må Apple skære produktionen af iPhone 13 ned med op til 10 millioner enheder på grund af chipkrisen.

I forvejen er der betydelig længere ventetid på at få en iPhone 13 end kunder har været vant til i de senere år, når de har købt en ny telefon, skriver Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere