Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Nu rammer chip-krisen også Apple: Udsigt til faldende salg af iPhones i julemåneden

Flere analytikere forudser nu faldende salg af iPhones i perioden omkring jul på grund af chipkrisen og fabrikslukninger i Asien.

Chipkrisen har alvorlige konsekvenser for mange virksomheder og brancher, og Apple går ikke ram forbi, lyder det fra flere toneangivende analytiker-selskaber ifølge Reuters.

J.P.Morgan siger nu, at salget af iPhones vil lande på en omsætning på 63 milliarder dollars i første kvartal af 2022 svarende til et fald på fire procent for året.

Needham - et andet respekteret analytikerselskab - sagde forleden, at selskabet forventer 10 millioner færre iPhones til salg i fjerde kvartal af 2021, som altså omfatter den sædvanligvis givtige julemåned.

Apple har ellers med væsentligt større succes end andre undgået de værste konsekvenser af chipkrisen, men flaskehalse i forsyningskæderne og nedlukninger af fabrikker i Vietnam giver nu Apple problemer.

Ifølge Bloomberg må Apple skære produktionen af iPhone 13 ned med op til 10 millioner enheder på grund af chipkrisen.

I forvejen er der betydelig længere ventetid på at få en iPhone 13 end kunder har været vant til i de senere år, når de har købt en ny telefon, skriver Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere