Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Nu rammer chip-krisen også Apple: Udsigt til faldende salg af iPhones i julemåneden

Flere analytikere forudser nu faldende salg af iPhones i perioden omkring jul på grund af chipkrisen og fabrikslukninger i Asien.

Chipkrisen har alvorlige konsekvenser for mange virksomheder og brancher, og Apple går ikke ram forbi, lyder det fra flere toneangivende analytiker-selskaber ifølge Reuters.

J.P.Morgan siger nu, at salget af iPhones vil lande på en omsætning på 63 milliarder dollars i første kvartal af 2022 svarende til et fald på fire procent for året.

Needham - et andet respekteret analytikerselskab - sagde forleden, at selskabet forventer 10 millioner færre iPhones til salg i fjerde kvartal af 2021, som altså omfatter den sædvanligvis givtige julemåned.

Apple har ellers med væsentligt større succes end andre undgået de værste konsekvenser af chipkrisen, men flaskehalse i forsyningskæderne og nedlukninger af fabrikker i Vietnam giver nu Apple problemer.

Ifølge Bloomberg må Apple skære produktionen af iPhone 13 ned med op til 10 millioner enheder på grund af chipkrisen.

I forvejen er der betydelig længere ventetid på at få en iPhone 13 end kunder har været vant til i de senere år, når de har købt en ny telefon, skriver Reuters.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere