Artikel top billede

Væksten er ikke helt så markant i dette kvartal som i årets tidligere kvartaler, men vi holder kadencen og leverer et positivt resultat for femte kvartal i træk, siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea Danmark. (Foto: Jens Berthelsen)

Atea kom ud af tredje kvartal med vækst i både top og bund: Selskabets turnaround kører på skinner

Ateas omsætning i Danmark voksede med 100 millioner kroner i tredje kvartal forhold til samme periode sidste år, og driftsresultatet voksede med over 6 millioner.

Ateas turnaround i Danmark går ganske godt

Atea Danmark regnskab for tredje kvartal 2021 viser en omsætningsstigning og en vækst på bundlinjen i forhold til sidste år.

Omsætningen voksede med 100 millioner kroner til 1.289 millioner kroner.

Overskuddet på driften landede på 8,2 millioner kroner - det er er en fremgang på 6,2 millioner kroner i forhold til samme kvartal sidste år.

Driftsoverskuddet for hele 2021 er foreløbig på 9 millioner kroner. Det er en betydelig forbedring i forhold til det store driftsunderskud på 96 millioner kroner sidste år.

Hardware-omsætningen voksede med 113 millioner kroner svarende til 18,5 procents vækst, som primært skyldes højere efterspørgsel fra det private marked.

Software-omsætningen faldt til gengæld med 12,8 procent på grund af vigende efterspørgsel fra den offentlige sektor.

Serviceomsætningen voksede ifølge regnskabet med 8,5 procent.

Driftsomkostninger voksede i kvartalet med 5,2 procent til 277 milloner kroner. Væksten skyldes især højere personaleomkostninger.

Dels er der tale om højere løn og større bonuser, og så har Atea ændret medarbejdersammensætningen, så der er ansat flere konsulenter i den tunge ende áf lønskalaen.

I en kommentar til regnskabet siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea Danmark:

”Det er et resultat, som understreger en fortsat fremgang i forretningen, som er bredt forankret på tværs af vores services og hardware. Væksten er ikke helt så markant i dette kvartal som i årets tidligere kvartaler, men vi holder kadencen og leverer et positivt resultat for femte kvartal i træk.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere