Artikel top billede

Væksten er ikke helt så markant i dette kvartal som i årets tidligere kvartaler, men vi holder kadencen og leverer et positivt resultat for femte kvartal i træk, siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea Danmark. (Foto: Jens Berthelsen)

Atea kom ud af tredje kvartal med vækst i både top og bund: Selskabets turnaround kører på skinner

Ateas omsætning i Danmark voksede med 100 millioner kroner i tredje kvartal forhold til samme periode sidste år, og driftsresultatet voksede med over 6 millioner.

Ateas turnaround i Danmark går ganske godt

Atea Danmark regnskab for tredje kvartal 2021 viser en omsætningsstigning og en vækst på bundlinjen i forhold til sidste år.

Omsætningen voksede med 100 millioner kroner til 1.289 millioner kroner.

Overskuddet på driften landede på 8,2 millioner kroner - det er er en fremgang på 6,2 millioner kroner i forhold til samme kvartal sidste år.

Driftsoverskuddet for hele 2021 er foreløbig på 9 millioner kroner. Det er en betydelig forbedring i forhold til det store driftsunderskud på 96 millioner kroner sidste år.

Hardware-omsætningen voksede med 113 millioner kroner svarende til 18,5 procents vækst, som primært skyldes højere efterspørgsel fra det private marked.

Software-omsætningen faldt til gengæld med 12,8 procent på grund af vigende efterspørgsel fra den offentlige sektor.

Serviceomsætningen voksede ifølge regnskabet med 8,5 procent.

Driftsomkostninger voksede i kvartalet med 5,2 procent til 277 milloner kroner. Væksten skyldes især højere personaleomkostninger.

Dels er der tale om højere løn og større bonuser, og så har Atea ændret medarbejdersammensætningen, så der er ansat flere konsulenter i den tunge ende áf lønskalaen.

I en kommentar til regnskabet siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea Danmark:

”Det er et resultat, som understreger en fortsat fremgang i forretningen, som er bredt forankret på tværs af vores services og hardware. Væksten er ikke helt så markant i dette kvartal som i årets tidligere kvartaler, men vi holder kadencen og leverer et positivt resultat for femte kvartal i træk.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere