Artikel top billede

Væksten er ikke helt så markant i dette kvartal som i årets tidligere kvartaler, men vi holder kadencen og leverer et positivt resultat for femte kvartal i træk, siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea Danmark. (Foto: Jens Berthelsen)

Atea kom ud af tredje kvartal med vækst i både top og bund: Selskabets turnaround kører på skinner

Ateas omsætning i Danmark voksede med 100 millioner kroner i tredje kvartal forhold til samme periode sidste år, og driftsresultatet voksede med over 6 millioner.

Ateas turnaround i Danmark går ganske godt

Atea Danmark regnskab for tredje kvartal 2021 viser en omsætningsstigning og en vækst på bundlinjen i forhold til sidste år.

Omsætningen voksede med 100 millioner kroner til 1.289 millioner kroner.

Overskuddet på driften landede på 8,2 millioner kroner - det er er en fremgang på 6,2 millioner kroner i forhold til samme kvartal sidste år.

Driftsoverskuddet for hele 2021 er foreløbig på 9 millioner kroner. Det er en betydelig forbedring i forhold til det store driftsunderskud på 96 millioner kroner sidste år.

Hardware-omsætningen voksede med 113 millioner kroner svarende til 18,5 procents vækst, som primært skyldes højere efterspørgsel fra det private marked.

Software-omsætningen faldt til gengæld med 12,8 procent på grund af vigende efterspørgsel fra den offentlige sektor.

Serviceomsætningen voksede ifølge regnskabet med 8,5 procent.

Driftsomkostninger voksede i kvartalet med 5,2 procent til 277 milloner kroner. Væksten skyldes især højere personaleomkostninger.

Dels er der tale om højere løn og større bonuser, og så har Atea ændret medarbejdersammensætningen, så der er ansat flere konsulenter i den tunge ende áf lønskalaen.

I en kommentar til regnskabet siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea Danmark:

”Det er et resultat, som understreger en fortsat fremgang i forretningen, som er bredt forankret på tværs af vores services og hardware. Væksten er ikke helt så markant i dette kvartal som i årets tidligere kvartaler, men vi holder kadencen og leverer et positivt resultat for femte kvartal i træk.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere