Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Netto hacket – Instagram-side holdt som gidsel / Sikkerhedskoncernen McAfee afnoteres for knap 100 milliarder / MapsPeople udvider i Europa: Åbner permanent kontor i München

Morgen-briefing: Netto hacket – Instagram-side holdt som gidsel / Sikkerhedskoncernen McAfee afnoteres for knap 100 milliarder / MapsPeople udvider i Europa: Åbner permanent kontor i München

Velkommen morgen-briefingen 9. november fra Computerworld, som i dag er sammensat af nyhedsbestyrer Niels de Boissezon.

Netto hacket – Instagram-side holdt som gidsel

Instagram-siden hos Salling Group supermarkedskæden Netto kunne sidste uge opleve mystisk opslag, efter at kædens profil på det sociale medie blev hacket.

Ovenpå hacket, har en gruppe hacket krævet løsepenge af detailkæden, mod at aflevere adgangen til Instagram-profilen tilbage. Kravet er dog afvist.

”Vi vil hellere leve med forvirringen end betale hackerne,” oplyser Nettos direktør Michael Løve på Linkedin.

De godt 70.000 følgere på Nettos instagram skal ikke frygte for deres konti, oplyser Netto som i samarbejde med Instagram arbejder på at få kontrollen tilbage.

Sikkerhedskoncernen McAfee afnoteres for knap 100 milliarder

Cybersikkerhedsgiganten McAfee er blevet solgt for et beløb på over 14 milliarder amerikanske dollar. Det svarer til en handel for over 90 milliarder kroner, som samtidig afnoterer aktien fra børsen.

Bag opkøbet er gruppe investorer Advent International Corporation, Permira Advisers, Crosspoint Capital Partners, Canada Pension Plan Investment Board, GIC Private samt en afdeling af Abu Dhabis statsfond.

Opkøbet foregik til en pris på 26 dollar per aktie, en pris baseret på selskabets lukkekurs 4. november 2021, skriver netmediet ZDNet.

McAfee frasolgte tidligere sin enterprise sikkerhedsafdeling. Et frasalg der nettet fire milliarder dollar til selskabet.

MapsPeople udvider i Europa: Åbner permanent kontor i München

De danske kortlægningspecialister, MapsPeople, øger sit engagement på det tyske, østrigske og schweiziske marked (DACH-regionen).

Det sker ved at åbne for et permanent kontor i den sydtyske storby München, oplyser selskabet i en meddelelse.

”Det er et vigtigt skridt i retningen mod at realisere vores udvidelse i regionen. Åbningen af kontoret er et resultat af vores planlagte vækst for MapsPeople, og ved at etablere en base i Tyskland forstærker vi vores commitment om at tiltrække og engagere kunder i hele DACH-regionen,” fortæller Michael Gram, CEO hos MapsPeople.

AMD sikrer kæmpeaftale hos Meta

Den amerikanske chip-kæmpe kunne denne uge tælle en ny gigantkunde i sit kartotek: Meta – eller selskabet tidligere kendt som Facebook.

Nyheden alene fik aktien til at stige med tocifrede procenter, skriver finansmediet CNBC, efter at aktien i løbet af mandag steg med 11 procent.

Selskabet er i en generel god stime i segmentet for embedded, enterprise og semi-custom segmentet, som blandt andet tæller datacenter-komponenter. Ved seneste kvartalsregnskab noteret selskabet en vækst på 69 procent i omsætning i netop den del af chip-markedet.