Artikel top billede

Ikea ramt af stort phishing-angreb - sender advarsel ud til medarbejdere

Ikea er lige nu kastet ind i en kamp mod ondsindede it-kriminelle, der via interne ikea-mailkonti sender mails rundt med skadelige links. Se alle detaljer om angrebet her.

Ikea kæmper lige nu med et cyberangreb, hvor it-kriminelle gennem en målrettet phishing-kampagne mod møbelforhandlerens medarbejdere, har overtaget legimime mail-kontoer.

Fra disse konti sender de cyberkriminelle skadelige dokumenter, der angriber offerets enhed med malware.

Det skriver tech-mediet BleepingComputer.

Da de stjålne konti er legitime virksomheds-mails, så er det ekstra svært at gennemskue for modtageren, at de sendte dokumenter kan være ond kode.

Ikea har nu advaret sine medarbejdere om angrebet.

"Der er et igangværende cyberangreb, som er rettet mod interne IKEA-postkasser. Andre IKEA-organisationer, leverandører og forretningspartnere er kompromitteret af det samme angreb og spreder yderligere ondsindede e-mails til personer i Inter IKEA," står der i en intern mail sendt til Ikeas medarbejdere, som BleepingComputer har fået adgang til.

Beskeden fortsættes:

"Det betyder, at angrebet kan komme via e-mail fra en, du arbejder med, fra enhver ekstern organisation, og som svar på en allerede igangværende samtale. Det er derfor svært at opdage, hvilket vi beder dig være ekstra forsigtig med."

De farlige mails indeholder tilsyneladende links med syv cifre i slutningen af URL-adressen, hvorpå de blandt andet kan kendes.

Klikker man på disse links downloader det en zip-fil med navnet "charts.zip". I denne zip ligger et ondsindet Excel-dokument, og for at tilgå filen beder programmet offeret om at klikke "Aktiver indhold" eller "Aktiver redigering".

Herfra downloader ondsindede makroer en række ocx-filer, som omdøbbes til DDL'er, og som som går i gang med at køre gennem en automatisk komando, som installerer malware.

Det er blandt andet malware som Qbot og Emotet, der er blevet set installeret på denne måde.

På grund af sværhedsgraden af ​​disse infektioner og det sandsynlige kompromittering af deres Microsoft Exchange-servere, behandler Ikea denne sikkerhedshændelse som et betydeligt cyberangreb, der potentielt kan føre til et langt mere forstyrrende angreb, lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere