Artikel top billede

(Foto: Andy Highland)

Danskstiftede Tradeshift lander milliardinvestering

Tradeshift henter 200 millioner dollar i en ny investeringsrunde.

Nu bliver danskstiftede Tradeshift tilført ny brændsel i form af 200 millioner dollar.

Investeringen, der svarer til 1,3 milliarder kroner, kommer fra en række eksisterende men også nye investorer, heriblandt Koch Industries, der er en af USA's største, privatejede selskaber.

Den friske kapital skal nu bruges til at sætte yderligere fart på væksten og sikre den fortsatte skalering, skriver selskabet i en meddelelse.

"Vi har bygget teknologien og distributionskanalerne til at kapitalisere på det, der nu er en af de definerende trends i vores industri," lyder det fra Christian Lanng, CEO og medstifter af Tradeshift, i en meddelelse.

Med på investeringsvognen var IDC Ventures, LUN Partners, Private Shares og Fuel Capital, der alle øger deres ejerandele i Tradeshift.

"Vi investerer kun i selskaber, som vi tror kan vinde deres kategori," siger Jeff Randsell, medstifter og CEO hos Fuel Venture i meddelelsen.

Tradeshift, der i dag har hovedkvarter i San Francisco, har sammenlagt hentet 4,5 milliarder kroner siden begyndelsen af 2010.

Selskabet står bag en SaaS-baseret e-faktureringsløsning, der letter handlen virksomheder imellem.

Tradeshift er stiftet af Christian Lanng, Mikkel Hippe Brun og Gert Sylvest.

Selskabet gik i luften med første version i 2010 efter at have siddet i ni måneder i Skype-investor Morten Lunds kælder på Østerbro i København og kodet den første version af deres e-handelssystem.

Før det havde de tre stiftere mødt hinanden i IT- og Telestyrelsen, hvor Christian Lanng var kontorchef. Her fik de idéen til Tradeshift, da de var med til at udvikle den offentlige e-faktureringsløsning NemHandel.

I dag har Tradeshift mere end 1.000 ansatte, der er fordelt på lokationer i blandt andet Kina, Rusland, Rumænien, Danmark og USA.

I efteråret 2018 meddelte Tradeshift, at selskabet forventer at gå på børsen i løbet af de kommende to-tre år.

Meldingen kom samtidig med, at selskabet landede en gigantisk kapitaltilførsel på 1,6 milliarder kroner i maj 2018.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere