Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Virksomhed bag it-system til danske læger ramt af ransomware-angreb: ”Vi opdagede heldigvis angrebet hurtigt og trak strømkablerne"

Compugroup Medical, der blandt andet leverer såkaldte kliniksystemer, til danske læger og fysioterapeuter er blevet ramt af et ransomwareangreb fra samme gruppe, som stod bag angrebet på Vestas.

Den tyske softwarevirksomhed Compugroup Medical, der leverer såkaldte kliniksystemer til mange privatpraktiserende danske læger, fysioterapeuter og psykologer er blevet ramt af et ransomware-angreb.

Det skriver Version2.

”Vi opdagede heldigvis angrebet hurtigt og trak strømkablerne, hvor vi kunne, og har umiddelbart minimeret, hvad der er sket af skade,« siger Michael Hein, der er områdechef for Norden hos Compugroup Medical til Version2.

Compugroup Medical er børsnoteret og beskrives som en af verdens førende spillere på eHealth-markedet. For få år siden fik selskabet kritik for it-sikkerheden i de selvbetjeningsløsninger, som det leverede til danske lægeklinikker.

Michael Hein oplyser dog til Version2, at der indtil videre ikke er tegn på at danske brugere er berørt af angrebet.

Han forklarer, at angrebet har ramt selskabets mail og en række interne systemer, men at der ikke er nogen tegn på at danske systemer eller danske sundhedsdata skulle være berørt af angrebet.

Samme gruppe angreb Vestas

Det er ransomwarekartellet Lockbit, der også stod bag ransomware-angrebet på Vestas, som står bag angrebet op Compugroup Medical.

Efter alt at dømme blev Vestas dog hårdere ramt og selskabet oplyste før jul til Computerworld, at der en måned efter angrebet fortsat var systemer som manglede at blive genetableret.

Det kan du læse mere om her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere