Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Virksomhed bag it-system til danske læger ramt af ransomware-angreb: ”Vi opdagede heldigvis angrebet hurtigt og trak strømkablerne"

Compugroup Medical, der blandt andet leverer såkaldte kliniksystemer, til danske læger og fysioterapeuter er blevet ramt af et ransomwareangreb fra samme gruppe, som stod bag angrebet på Vestas.

Den tyske softwarevirksomhed Compugroup Medical, der leverer såkaldte kliniksystemer til mange privatpraktiserende danske læger, fysioterapeuter og psykologer er blevet ramt af et ransomware-angreb.

Det skriver Version2.

”Vi opdagede heldigvis angrebet hurtigt og trak strømkablerne, hvor vi kunne, og har umiddelbart minimeret, hvad der er sket af skade,« siger Michael Hein, der er områdechef for Norden hos Compugroup Medical til Version2.

Compugroup Medical er børsnoteret og beskrives som en af verdens førende spillere på eHealth-markedet. For få år siden fik selskabet kritik for it-sikkerheden i de selvbetjeningsløsninger, som det leverede til danske lægeklinikker.

Michael Hein oplyser dog til Version2, at der indtil videre ikke er tegn på at danske brugere er berørt af angrebet.

Han forklarer, at angrebet har ramt selskabets mail og en række interne systemer, men at der ikke er nogen tegn på at danske systemer eller danske sundhedsdata skulle være berørt af angrebet.

Samme gruppe angreb Vestas

Det er ransomwarekartellet Lockbit, der også stod bag ransomware-angrebet på Vestas, som står bag angrebet op Compugroup Medical.

Efter alt at dømme blev Vestas dog hårdere ramt og selskabet oplyste før jul til Computerworld, at der en måned efter angrebet fortsat var systemer som manglede at blive genetableret.

Det kan du læse mere om her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere