Artikel top billede

(Foto: Sony PR)

Ugen i tech: Skal Sony virkelig til at fremstille elbiler? / Xiaomis nye tablet ligner en iPad Pro til halv pris / Slut med klamme øreprop-hovedtelefoner: Løsningen hedder Dearbuds

Ugen i tech: Skal Sony virkelig til at producere elbiler? / Xiaomis nye tablet ligner en iPad Pro til halv pris / Slut med klamme øreprop-hovedtelefoner: Løsningen hedder Dearbuds

Skal Sony virkelig til at producere elbiler?

Blandt den nyligt overståede elektronikmesse CES’ mest iøjnefaldende nyheder, er meldingen fra elektronik-giganten Sony.

Det er tredje år i træk, at selskabet som mest er kendt for sin brede vifte af elektronik til hjemmet, nu skal til at byde ind med deciderede biler.

I år er det blevet til fremvisningen af to koncepter, en sedan og en SU, døbt Vision S-01 og S-02 og begge eldrevne.

Mens nyhederne hidtil har været begrænset til at være renderinger og prototyper, ser Sonys nyeste bestræbelser mere seriøse ud.

Konceptet VisionS-01 ser allerede nu ud til at være køredygtigt, og bliver i øjeblikket afprøvet på de østrigske veje, lyder det – og synes det også ude i en video, som tech-producenten har afsløret denne uge.

Sony vil samtidig åbne en særskilt afdeling, døbt ’Sony Mobility Inc.” dette forår, om end, det ikke er klart, præcist hvad der skal fremstilles og udvikles der, mens der antydes selvkørende funktioner:

”Det nye selskab vil stræbe efter at få det bedste ud af AI og robotteknologier, for at skabe en verden hvor alle kan leve i harmoni med robotter i hverdagen, mens det bidrager til samfundet og velvære,” lyder løfterne, som blandt andet skal indfries med Vision-koncepterne, sammen med selskabets Airpeak-droneprototype og hunde-robotten Aibo.

Sonys bilplaner er altså blevet en smule mere konkrete, men selskabet er endnu ikke der, hvor produktionsplanerne er konkretiserede.

Xiaomis nye tablet ligner en iPad Pro til halv pris

Den kinesiske mobilproducent er ikke bleg for at blive beskyldt for at kopiere Apple fine, men dyre iPad Pro tablets.

Det er i hvertfald det indtryk man får, når man ser selskabets nyligt annoncerede Mi Pad 5 Pro, som på afstand nemt ville kunne forveksles med Apples populære tablet.

Konstruktionen er i metal og byder på afrundede kanter og fræsninger, der vækker mange associationer til Apples tablet. Rent funktionelt, vil man også finde funktioner, der minder om iPad Pro, med den tilhørende tastatur-cover samt en pen, der kan lades trådløs op ved at hæfte sig magnetisk til siden.

Skærmen er på 11 tommer og tilbyder 120Hz frekvenser, ligesom i Apples nyeste iPad Pro.

Til gengæld bliver priserne nogle helt andre end hos Apple med priser fra 386 amerikanske dollar, noterer tech-mediet Ars Technica. Det svarer til blot 2.530 kroner før eventuel told og afgifter, hvor Apples nyeste tablet debuterer ved 6.755 kroner.

Til de penge leveres en ikke ueffen enhed, der med en Snapdragon 870 octa-core processor, seks gigabyte ram, 5G opkobling og fra 128 gigabyte lager, mens kameraerne bagpå tilbyder op til 50 megapixels.

Ønsker du at få dig en Mi Pad 5 Pro, skal du væbne dig med tålmodighed. Enheden føres i øjeblikket kun på det kinesiske marked, hvor den i skrivende stund er i restordre.

Slut med klamme øreprop-hovedtelefoner: Løsningen hedder Dearbuds

Øreinfektioner, -irritationer og andre ørerelaterede ubehageligheder, bliver der ikke færre af, når de små øreprop-hovedtelefoner indtager vore øregange i stadigt længere og længere tid.

Det mener selskabet Linkface, som tech-giganten Samsung har investeret i igennem startup-programmet C-lab.

Det har resulteret i et alternativt headset kaldet ’Dreambuds’, som skal komme forhøjet fugtighed i øregangene til livs, skriver Digitaltrends.

I modsætning til klassiske headset, vil det ikke spil musik i stedet vil det gå i gang med at rense øregangene indefra, efter at du har lyttet til musik, pods eller e-bøger med dine ørepropper.

Processen tager under tre minutter og efter renseseancen, skulle du kunne gå tilbage til dine øreproppet med vished om, at der nu er mindre snask, der propper vejen ind til trommehinderne.

Enhederne ryger til salg i løbet af første halvår 2022, men kan bestilles allerede nu igennem crowd-funding siden Indiegogo for 54 dollar.