Artikel top billede

Honda CR-V årgang 2004 og frem er blandt de biler, som er berørt af softwarefejlen. (Foto: Lars Jacobsen)

Y2K22-bug: Flere aldrende bilmodeller ramt af ur-fejl

Din gamle Honda kan nu finde på at spole tiden tilbage til de tidlige nullere.

Det er godt 22 år siden, at alverdens it-systemer blev truet af en potentiel graverende fejl, når den ombordværende tidstælling døjede med skiftet fra 1999 til 2000 i årsfeltet.

Nu begynder en lignende fejl at dukke op i en stribe biler fra den japanske producent Honda og søsterselskabet Acura.

Her oplever brugere af ældre modeller, af årgang 2004 til 2012, at systemtiden skrues 20 år tilbage i tiden til den gang hvor Nickelback og Saybia plagede hitlisterne. Navigations- og infotainmentsystemet viser derfor år 2002 i stedet for at rulle årsskiftet frem fra 2021 til 2022.

Motormediet Jalopnik beretter, at pr­­oblemet er vidt ubredt på Honda og Acura-foraer, på tværs af kontinenter, mens tech-mediet The Verge erfarer fra en talsperson fra Honda, at problemet umiddelbart ikke står til at løse med det samme.

”Honda USA er bekendt med et potentielt problem med urvisningen i en række ældre Acura og Honda modeller ekviperet med navigationssystemer,” lyder beskeden fra Honda-talsperson Chris Naughton, som fortsætter: ” Vi er i færd med at undersøgen sagen for at afdække løsningsmuligheder.”

Bag fejlen er en begrænsning i hvordan ugenumre blev optalt i tidlige GPS-systemer, skriver mediet. Uger blev tildelt et tal fra 1 til 1.023, hvorefter den såkaldte 10-bit registrering løber over og ryger tilbage til start, 1024 uger tilbage i tiden, hvilket svarer til knap 20 år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere