Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Skandinavisk storbank lagt ned af cyberangreb / Kina presser på for at få sin digitale valuta udbredt / Norlys skaber ny toppost: En klimachef

Morgen-briefing: Skandinavisk storbank lagt ned af cyberangreb / Kina presser på for at få sin digitale valuta udbredt / Norlys skaber ny toppost: En klimachef / Mediegiganten Egmont om milliard-sats: Disse fem digitale satsninger skal fordobles

God morgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing denne tirsdag 11. januar.

Dagens frostklare nyhedsoverblik er signeret af Niels de Boissezon.

Skandinavisk storbank lagt ned af cyberangreb

Den finske storbank OP Financial Group har igennem store dele af søndag 8. januar været ramt af et omfattende cyber-angreb.

Tidligt søndag morgen oplevede Finlands største finansgruppe, at dennes hjemmeside op.fi blev lagt ned, hvorefter hjemmesiden blev lagt i vågeblus, beretter bankens CISO Teemu Ylhäisi.

Hen af eftermiddagen kunne banken oplyse, at angrebet var under kontrol, mens alle online tjenester blev genoprettet, skriver det finske netmedie Yle.

Banken understreger, at der ikke er konstateret brud på kundernes data samt penge. Banken har siden kommunikeret til sine kunder, at falske mails og sms-beskeder kan være i omløb ovenpå angrebet.

Kina presser på for at få sin digitale valuta udbredt

Den kinesiske stat har fået givet den digitale pendant til sin yuan-møntfod et væsentligt løft, ved at få de to store handelsplatforme Alibaba og Tencent til at tage den digitale valuta til sig, skriver finansmediet CNBC.

Valutaen, som også er kendt som e-CNY, er udviklet til at erstatte eksisterende mønter og sedler. Den adskiller sig dog væsentligt fra kryptovalutaer ved ikke at være bygget omkring en decentraliseret, krypteret platform. I stedet styres valutaen af en centralbank.

Den kinesiske stat er blandt de førende lande, når det gælder udviklingen og udbredelsen af digitale valutaer. e-CNY’ens har været i udvikling siden 2014 og anvendes ny i en række kinesiske storbyer.

Norlys skaber ny toppost: Energi- og telekoncernen får en klimachef

Energi- og televirksomheden Norlys opretter en ny funktion til at bidrage til den grønne omstilling: En klimachef.

Den rolle tiltrædes af tidligere klimapolitisk konsulent for Radikale Venstre i Foketinget Svend Elberg Thomsen.

Som andelsselskab føler vi et særligt ansvar for at skabe en bæredygtig fremtid, og vi har i kraft af vores kerneforretning en helt særlig forudsætning for at gøre en forskel. I det arbejde kommer Svend til at bidrage med masser af indsigt og kompetence, siger Ulf Lund, direktør for Stakeholder Relations i Norlys.

Han debuterede i sin nye rolle 3. januar 2022.

Mediegiganten Egmont om milliard-sats: Disse fem digitale satsninger skal fordobles

Den skandinaviske mediekoncern Egmont vil over de kommende fem år investere 50 milliarder kroner i indhold, hvor der er særligt kommer fokus på digitale områder: E-bøger, t-streaming, computerspil, digitale bureauer samt e-handel.

Målsætningen er at få de fem digitale satsninger til at fordoble inden udgangen af 2025.

"2021 var et stærkt år for Egmont, og det er meget tilfredsstillende at se, at Egmont udvikler sig flot i den massive internationale konkurrence med vores medieindhold. Samtidig har vi de senere år opbygget betydelig ny forretning baseret på tre megatrends: at forbrugerne streamer mere, gamer mere og shopper mere online. Vi vil fordoble fem områder - digitale bøger, tv-streaming, computerspil, digitale agencies og e-commerce - samt udvikle den øvrige medieforretning yderligere og investere 50 milliarder kroner i indhold," fortæller Egmonts koncernchef Steffen Kragh.