Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Microsoft trækker stikket – nu udgår alle Xbox One konsoller / Kæmpekendisser sagsøgt for krypto-svindel / Google-team går i krig mod misinformation op til svensk valg

Morgen-briefing: Microsoft trækker stikket – nu udgår all Xbox One-konsoller / Kæmpekendisser sagsøgt for krypto-svindel / Google-team går i krig mod misinformation op til svensk valg

Godmorgen, god fredag og god weekend, når du når så langt, kære læser.

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld, et nyheds-assemblage sammensat af Niels de Boissezon.

Microsoft trækker stikket – nu udgår alle Xbox One konsoller

Microsoft er nu færdig med at fremstille Xbox One spillekonsoller. Det gælder begge modeller, altså både Xbox One og Xbox One S.

Det forlød allerede for to år siden, at Xbox One-serien ville få sit endeligt en gang sidst i 2020, noteret tech-mediet The Verge, men One-serien fik lov til at køre videre, skriver Bloomberg, samtidig med, at afløserne Xbox Series X og Series S døjede med at følge med efterspørgslen igennem 2020 og 2021.

Mens One-serien udgår, fortsætter dennes direkte konkurrent fra Sony, Playstation 4 fortsat med at være aktiv på markedet, sideløbende med PlayStation 5 spillekonsollen.

Google-team går i krig mod misinformation op til svensk valg

Den amerikanske søgegigant vil investere ressourcer i at modarbejde falske nyheder og anden misinformation op til valget i Sverige.

Det skriver den svenske avis Dagens Media.

Til formålet har selskabet sammensat et dedikeret valgteam bestående af både svenske og internationale eksperter.

Samtidig vil selskabet stramme reglerne for politiske annoncer op til valget, mens der vil oprettes en database over hvem der annoncerer, hvor meget de betaler og hvem der annonceres til.

Det svenske rigsdagsvalg løber af stablen 11. september 2022.

Stort forsøg med digitale valuta er gennemført i Schweiz

Den schweiziske centralbank er netop lykkedes med nogle af europas de mest avancerede ekseperimenter med digitale valutaer.

Det skriver nyhedsmediet Reuters.

Central banken er lykkedes med at foretage simulerede transaktioner mellem den og fem kommercielle storbanker: UBS, Credit Suisse, Goldman Sachs, Citigroup og Hypothekarbank Luxembourg.

Her lykkedes det at overføre og betale beløb på mellem 100.000 og 5.000.000 schweizer-franc på et øjeblik.

Kæmpekendisser sagsøgt for krypto-svindel

Super-kendissen Kim Kardashian og boxeren Floyd Mayweather anklages begge i et gruppesøgsmål for indblanding i krypto-svindel.

De anklages for at have promoveret den ukendt kryptovaluta EthereumMax overfor deres millionvis af følgere på sociale medier.

I gruppesøgsmålet beskyldes de to kendisser for at have misbrugt deres indflydelse på deres kæmpemæssige skare af følgere med vildledende eller forkerte oplysninger om valutaen, for at pumpe valutaen op.

Ifølge finansmediet CNBC er det estimeret af Kim Kardashian har modtaget mellem en halv og en hel million dollar for et sponsoreret opslag for EthereumMax.

Kryptovalutaen har siden mistet 97 procent af sin værdi siden den toppede i juni 2021.