Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Fresco Motors)

Ugen i tech: Norge stempler ind elbilskampen – med kæmpe 1000 kilometers-karet / Nintendo Switch skriver sig ind i historiebøgerne: Overhaler Wii’en / Volvos nye megafabrik skal ligge 60 kilometer fra Læsø

Ugen i tech: Denne sker der spændende sager indenfor batteri- og elbilsteknologi i Norden. Og så har Nintendo rundet endnu en vild konsol-milepæl.

Norge stempler ind elbilskampen – med kæmpe 1000 kilometers-karet

Selvom Norge er foregangsland med hensyn til brug og udbredelse af elbiler, har det ikke sat synderligt skub i noget bileventyr i landet med de tusind fjelde.

Det agter den norske futurist og iværksætter Jacque Fresco at lave om på med en elbil, der kommer med et lovende teknikblad: Fresco Reverie.

Bilen, som selskabet Fresco Motors har præsenteret, lever kun som digital prototype indtil vider, men når den skulle være klar, vil der bydes på mægtig plads til otte personer i alt, mens batteriet skulle være god for over 1000 kilometer, skriver netmediet InsideEV.

Selve indretningen skulle være så fleksibel, at alle sæder kan lægges ned, mens bilen omdannes til en camper.

Prisen vil debutere ved 100.000 euro, svarende til knap 750.000 kroner.

Det er allerede nu muligt at forudbestille bilen mod et depositum på 1000 euro.

Det kræver dog en vis portion tillid, for selskabet tæller i øjeblikket kun seks ansatte ifølge sin Linkedin-side og den mangler at levere en tidsplan på, hvornår bilen bliver klar til produktion og levering.

Nintendo Switch skriver sig ind i historiebøgerne: Overhaler Wii’en

Nintendos seneste mobil spillekonsol, Switch’en, rundede en historisk milepæl op til julehandlen 2021.

Ifølge selskabets regnskab for sidste kvartal 2021 fik Switch’en nemlig overhalet den notoriske Wii fra samme selskab, når det gælder styksalg.

I alt er der nu sendt 103,5 millioner Switchens ud i felten i konsollens fem år lange levetid, skriver tech-mediet The Verge.

Wii’en som blev Nintendos store konsolhit i anden halvdel af nullerne blev der fremstillet 101,6 millioner af igennem sin knap syv år lange levetid.

Sonys og Microsofts nuværende spillekonsoller, PlayStation 5 og Xbox S/X tegner sig i dag for et styksalg på henholdsvis 17,3 og 12 millioner styk.

Switch har dog et stykke vej op til den bedst sælgende konsol til dato, Sony PS2, som der blev i alt 155 millioner af.

Volvos nye megafabrik skal ligge 60 kilometer fra Læsø

En kolossal batteri-fabrik står til at blive opført blot 60 kilometer fra de danske kyster.

Det sker når Volvo i samarbejde med batterispecialisten Norhvolt sammen vil bygge en kæmpemæssig batterifabrik inden udgangen af 2025.

Anlægget kommer til at ligge i Gøteborg i Sverige, blot nogle dusin kilometer fra øen Læsø og Jyllands nordtip.

Når fabrikken er fuldt operationel, vil den fremstille i alt 50 Gwh batteri om året, nok til at fremstille 640.000 batteripakker til Volvos nuværende XC40 Recharge elbil.

Projektet forventes at skabe op til 3.000 jobs, skriver selskabet i en meddelelse.