Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Storbritannien vil tvinge SoMe-giganterne til at fjerne fup-annoncer / Jobcenter vil opkvalificere it-kompetencer / Apples top-mobiler udkommer i ny farve

Morgen-briefing: Storbritannien vil tvinge SoMe-giganterne til at fjerne fup-annoncer / Jobcenter vil opkvalificere it-kompetencer / Apples top-mobiler udkommer i ny farve

Godmorgen og velkommen til dagens morgen-briefing fra Computerworld
Med dagens små nyhedsgodbidder er morgen-bestyrer Niels de Boissezon.

Dagens overblik byder på nye bødetrusler til Facebook, Google og andre sociale medie-virksomheder, en oprustning i jobcentrenes udvikling af højtuddannedes it-kompetencer samt nye iPhone-varianter fra Apple.

Storbritannien vil tvinge SoMe-giganterne til at fjerne fup-annoncer

Kæmperne indenfor sociale medier Meta (Facebook), Google og Twitter skal til at undgå, at svindel-annoncer optræder på deres respektive sociale platforme.

Det bliver målsætningen i en ny lovpakke, som den britiske regering er ved at udarbejde.

Denne skal forhindre fup-annoncer, hvor svindlere udgiver sig som kendisser eller kendte virksomheder, for at franarre personlige oplysninger, penge eller andre følsomme data som adgang til bankkonti.

Den britiske telemyndighed ’Ofcom’ skal ifølge lovforslaget kunne undersøge, hvorvidt sociale platforme har indført tilstrækkelige værn mod falske annoncer, skriver nyhedsmediet Reuters.

Myndigheden får i den forbindelse beføjelser til at pålægge bøder på op til 18 millioner pund eller 10 procent af den årlige omsætning.

Jobcenter vil opkvalificere it-kompetencer

It-medarbejdere står i høj kurs, med en akut mangel på 7.600 it-specialister i dag som forventes at vokse til 23.000 i 2030.

Jobcenter Aarhus indfører derfor et nyt tiltag i samspil med Atea og Microsoft, der skal sikre opkvalificering af it-kompetencer hos højtuddannede dagpengemodtagere.

Centeret forventer at omkring 70 ledige vil tage imod tilbuddet.

”Projektet skal åbne både virksomheders og lediges øjne for, at morgendagens it- eller tech-medarbejder kan findes inden for helt andre fagområder. Mange højtuddannede ledige er hurtige til at tilegne sig ny viden og nye kompetencer, og en certificering inden for software, kunstig intelligens eller automatisering kan være startskuddet til en karriere inden for brancher med stor efterspørgsel på arbejdskraft,” siger social- og beskæftigelsesrådmand i Aarhus Kommune Anders Winnerskjold i en meddelelse.

Apples top-mobiler udkommer i ny farve

Apples seneste kollektion af iPhones: iPhone 13 og 13 Pro bliver tilbudt i nye finishes i denne uge.

Ved et hardware-event præsenterede selskabet to varianter af grøn: En gran-grøn farve til iPhone 13 Pro og Pro Max modellerne, mens iPhone 13 og 13 mini tilbydes i grøn.

“Folk elsker allerede det design, iPhone 13 Pro og iPhone 13 har, og vi er rigtig glade for, at vi nu kan løfte sløret for de imponerede nye finisher i grangrøn og grøn, som gør det store udvalg af smukke farver i iPhone serien endnu bedre,” siger Bob Borchers, Apples VP of Worldwide Product Marketing.

De nye varianter kan forudbestilles fra 11. marts med levering fra 18. marts.

De nye iPhone modeller kommer i kølvandet på en stribe hardware-nyheder, som du kan læse om her.

Thomas Honoré træder ind i Legacy A/S bestyrelse

Thomas Honoré tiltræder 1. marts som bestyrelsesmedlem i software-virksomheden Legacy. Han invester samtidig også i virksomheden.

Legacys software vil igennem digitalisering, automatisering og design hjælpe virksomheder med at måle og dokumentere deres CO2-udledninger.

Med sig bringer Thomas 25 års international erfaring indenfor ledelses- og forreningsudvikling ved virksomheder som Columbus, Oracle, IBM og Tieto.

"Jeg er begejstret for at blive en del af Legacy og lede vækstrejsen sammen med teamet. Legacy er en virkelig formålsdrevet virksomhed med en oprørsk ånd og et ambitiøst koncept for at reducere CO2-udledningen og sikre en grønnere verden. Legacy har et overbevisende værditilbud til kunder med en unik SaaS Prop-tech-platform og et godt team, der er i stand til at accelerere virksomhedens succes" siger Thomas Honoré.