Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Svindlere har fundet helt nyt iPhone-trick: Bruger denne app til at installere skadelig software

It-kriminelle er begyndt at udnytte Apples Testflight-platform til at installere skadelige og falske apps på brugernes telefoner.

Det har altid været svært for it-kriminelle svindere at få installeret skadelige apps på Apples iPhones, fordi alle apps skal gennem en godkendelsesproces i Apples App Store.

Men nogle svindlere er begyndt at omgå den proces ved at anvende Apples TestFlight-platform.

Det skriver sikkerhedsfirmaet Sophos på sin hjemmeside.

Kan invitere 10.000

Platformen bruges af app-udviklere, når beta-testere skal have mulighed for at teste apps, som er under udvikling og endnu ikke er landet i App Store.

Det er muligt at invitere op mod 10.000 testpersoner uden om App Store via Testflight, men det kræver at brugerne har Apples Testflight-app installeret.

Tricket er ifølge Sophos blevet brugt som led i en svindelkampagnen, der hedder Cryptoroom, der forsøger, at få folk til at installere skadelige kryptovaluta-apps.

Som led i svindelnummeret er ofrene blevet instrueret i at installere, hvad de troede var den japanske krypto-app BTCBOX, mens folk også er blevet snydt til at installere en app, som de troede tilhørte krypto-udvindingsfirmaet BitFury.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere