Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Svindlere har fundet helt nyt iPhone-trick: Bruger denne app til at installere skadelig software

It-kriminelle er begyndt at udnytte Apples Testflight-platform til at installere skadelige og falske apps på brugernes telefoner.

Det har altid været svært for it-kriminelle svindere at få installeret skadelige apps på Apples iPhones, fordi alle apps skal gennem en godkendelsesproces i Apples App Store.

Men nogle svindlere er begyndt at omgå den proces ved at anvende Apples TestFlight-platform.

Det skriver sikkerhedsfirmaet Sophos på sin hjemmeside.

Kan invitere 10.000

Platformen bruges af app-udviklere, når beta-testere skal have mulighed for at teste apps, som er under udvikling og endnu ikke er landet i App Store.

Det er muligt at invitere op mod 10.000 testpersoner uden om App Store via Testflight, men det kræver at brugerne har Apples Testflight-app installeret.

Tricket er ifølge Sophos blevet brugt som led i en svindelkampagnen, der hedder Cryptoroom, der forsøger, at få folk til at installere skadelige kryptovaluta-apps.

Som led i svindelnummeret er ofrene blevet instrueret i at installere, hvad de troede var den japanske krypto-app BTCBOX, mens folk også er blevet snydt til at installere en app, som de troede tilhørte krypto-udvindingsfirmaet BitFury.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere