Artikel top billede

Endnu engang demonstrerer ekspert hvordan Teslas biler kan hackes - én handling kan låse bilen op

Ét eneste trin er der i guiden til at låse en Tesla model 3 op. Det demonstrerer sikkerhedsekspert Sultan Qasim Khan. Se hvor simpelt det er her.

Det er muligt at hacke Teslas 3-model.

Det har en cybersikkerhedsekspert fra det britiske selskab NCC Group demonstreret overfor mediet Bloomberg.

Hacket, som blev demonstreret af sikkerhedsrådgiveren Sultan Qasim Khan, har ét simpelt trin:

Først omdirigerer Khan kommunikationen mellem en bilejers mobiltelefon eller nøglebrik og bilen. Det betyder at udefrakommende nu kan narre låsesystemet til at tro, at ejeren befinder sig fysisk i nærheden af køretøjet.

"Hacket er ikke specifikt for Tesla," forklarer Khan, der har gjort Tesla opmærksom på risikoen. Han fortæller desuden, at de Tesla-ansatte, han var i kontakt med, ikke var enige i denne risiko.

Det har før været demonstreret hvordan Teslas biler kan tilgås af en it-kyndig fremmeadaktør. Blandt andet af sikkerhedskonsulenten David Colombo, der havde tæft nok til at overtage flere funktioner i Tesla-bilen.

Der er endnu ikke nogen kendte eksempler på hacks af Teslas biler. Tesla er ifølge Bloomberg ikke vendt tilbage med en kommentar på sagen til mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere