Artikel top billede

Apples M2-superprocessor er få dage gammel - men potent afløser er måske allerede på vej

En ny mere potent udgave af Apples spritnye M2-processor kan være lige på trapperne. En analytiker mener, at det bliver Apples første chip på blot tre nm.

Det er blot få dage siden, at Apple lancerede den nye Macbook Air, der som den første Mac havde den helt nye M2-processor under motorhjelmen.

Men nu tyder meget på, at Apple allerede har fremskredne planer for en mere potent pro-udgave af den nye processor.

Apple-mediet 9to5Mac skriver med henvisning til Apple-analytikeren Jeff Pu, der følger Apples forsyningskæder og leverandør-netværk, at Apples chip-producent TSMC ventes at begynde masseproduktionen af M2 Pro-chippen senere på året.

Første Apple-chip på tre nanometer

Taler rygterne sandt, vil den nye M2 Pro-chip blive Apples første chip på blot tre nm.

Apples seneste iPhone-chip, A14 og 15, er alle fem nanometer-chip, og det samme er de øvrige chip i M-linjen til Mac-computerne.

Ifølge 9to5Mac kan den næste generation af Mac Mini komme i en udgave med den nye M2 Pro-chip, mens den formodentligt også vil være at finde i den næste generation af Apples desktop-kraftværk, Mac Pro.

Den almindelige M2-chip, der blev lanceret tidligere på ugen, er ifølge Apple 18 procent hurtigere end forgængeren, mens den grafiske ydelse er forbedret med 35 procent.