Artikel top billede

Stor stigning: Amerikanere er blevet snydt for milliarder i krypto-scams

Amerikanere har mistet mange penge på at blive scammet i forbindelse med kryptovaluta.

U.S. Federal Trade Commission (FTC) har meddelt, at over 46.000 amerikanere er blevet snydt for over en milliard dollar – svarende til lige under syv milliarder kroner - i scams, som har involveret kryptovaluta fra januar 2021 til marts 2022.

Det skriver mediet Bleepingcomputer.

Mediet skriver også, at FBI, som har nogle andre tal, da agenturets rapport er fra 2021, har modtaget mange tusinde anmeldelser, og at der lige nu er sager for over 11 milliarder danske kroner i kryptovaluta, som amerikanere har mistet gennem snyd.

"I 2021 modtog IC3 (enheden for Internet Crime, red.) 34.202 klager, der involverede brugen af ​​en form for kryptovaluta, såsom Bitcoin, Ethereum, Litecoin eller Ripple," meddeler FBI ifølge mediet og fortsætter:

"Mens dette tal viste et fald fra 2020's antal ofre (35.229), steg tabsbeløbet rapporteret i IC3-klager næsten syv gange, fra 2020's rapporterede beløb på $246.212.432, til samlede rapporterede tab i 2021 på mere end $1,6 milliarder."

FTC råder borgere til at være på vagt overfor:

  • Enhver, der hævder, at de kan garantere fortjeneste eller betydelige afkast ved at investere i kryptovaluta.
  • Folk, der kræver, at du betaler i kryptovaluta.

  • Eventuelle chatforums, datingsites eller bare dates, hvor en person vil have brugeren til at sende kryptovaluta eller vise, hvordan man investere i dem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere