Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Netcompany flytter hovedsædet - har lejet del af Ørkenfortet / Tidligere aarhusiansk webshop får bøde i byretten / Dell lancerer augmented reality-app til lettere pc-reparation

Morgen-briefing: Netcompany flytter hovedsædet - har lejet del af Ørkenfortet / Tidligere aarhusiansk webshop får bøde i byretten / Dell lancerer augmented reality-app til lettere pc-reparation / Danmark bliver førende inden for data om historiske livsforløb / Lenovo åbner sit første produktionsanlæg i Europa / Amazon forventer at begynde at levere varer med droner i USA i slutningen af i år

Mornings. Så nåede vi onsdag, og her får du Computerworlds oversigt over de vigtigste, korte it-nyheder indsamlet og skåret til at den fremskudte lyttepost mod syd. Ved lyttebøjerne: Niels Veileborg

Netcompany flytter hovedsædet - har lejet del af Ørkenfortet

Netcompany er vokset ud af sit hovedsæde med 7.000 kvadratmeter på Østerbro i København og har i stedet lejet sig ind i Nordeas gamle hovedsæde kaldet Ørkenfortet, som ligger på Christianshavn ud mod havnen. Det skriver Børsen.

Netcompany får her 24.000 kvadratmeter at boltre sig på, når selskabet og de 1.600 ansatte i København flytter ind i foråret 2023 efter en renovering af lokalerne.

Ørkenfortet er tegnet af den danske stjernearkitekt Henning Larsen og stod færdig i 2000. Ejeren er ATP Ejendomme, og med kontrakten med Netcompany er Nordeas gamle hovedsæde på 75.000 kvadratmeter nu fuldt udlejet.

Tidligere aarhusiansk webshop får bøde i byretten

Retten i Aarhus har idømt selskabet Posture Clothing ApS en bøde på 400.000 kroner for vildledende markedsføring.. Selskabet stod blandt andet bag hjemmesiden myposture.dk, hvorfra selskabet solgte holdningskorrigerende tøj. Posture Clothing ApS er i dag under konkurs.

Forbrugerombudsmanden politianmeldte selskabet i 2018 efter at have modtaget en del klager fra forbrugere, der var blevet vildledt på hjemmesiden. Selskabet anvendte i sin markedsføring udsagn som ”50% på alt”, ”VILDT TILBUD! Trøjer til 399 KR!”, ”SKYND DIG & FÅ GRATIS FRAGT” og ”SIDSTE DAG MED GRATIS FRAGT!” samtidig med, at der blev vist et nedtællingsur, som blot startede nedtællingen forfra ved nedtællingens udløb.

De tidligere direktører i selskabet har erkendt at have overtrådt markedsføringslovens forbud mod vildledning.

Dell lancerer Augmented Reality-app til lettere pc-reparation

En ny gratis app fra Dell bruger augumented reality-teknologi til at gøre det nemt for brugerne selv at reparere deres pc eller server. Med appen installeret kan brugere i mange tilfælde selv skifte delene i stedet for at sende enheden til et værksted.

Den nye gratis app anvender kameraet i brugernes tablet eller mobiltelefon til at vise, hvilke skruer, der skal fjernes, eller hvor harddisken er placeret.

Appen understøtter over 100 forskellige systemer fra Dell Technologies, og virksomheden arbejder på at tilføje 20 mere inden slutningen af sommeren.

Dell AR Assistant er gratis og kan downloades nu i både Google Play og App Store.

Danmark bliver førende inden for data om historiske livsforløb

Forskere fra Københavns Universitet, Rigsarkivet og Københavns Stadsarkiv bygger historiske livsforløb for alle danskere fra 1787 til 1901.

Med 64 millioner digitaliserede personregistreringer fra folketællinger, kirkebøger og begravelsesprotokoller kan alle interesserede nu søge i Link-Lives data og gå på jagt i deres egen og Danmarks historie.

Forskningsprojektet Link-Lives arbejder på den største kortlægning af et lands historiske befolkning nogensinde.

Projektet vil bane vejen for bedre brug af danske arkivdata. På sigt vil det for eksempel betyde, at der kan forskes i både arvelige og miljøpåvirkede sygdomsforekomster på tværs af mange generationer.

Søgesiden Link-Lives kan bruges af alle og er gratis. Med få klik kan skoleelever, studerende, lokalhistorikere og andre fremover gå på opdagelse blandt 1800-tallets danskere, lede efter folk i bestemte erhverv eller klikke rundt i folketællingerne og se, hvor mange hjemmeboende børn folk eksempelvis havde dengang.

Lenovo åbner sit første produktionsanlæg i Europa

Ullo i Ungarn er nu officielt hjemsted for Lenovos første europæiske produktionsfacilitet. Her vil fokus primært være på at forsyne kunder i Europa, Mellemøsten og Afrika med serverinfrastruktur, lagringssystemer og high-end workstations.

Lige nu er der tilknyttet flere end 1.000 fuldtidsansatte, og antallet forventes at stige i takt med, at man når den fulde kapacitet. De bliver spredt ud over 50.000 kvadratmeter fordelt på to bygninger, og det bliver dermed en af Lenovos største faciliteter.

Samlet kan der produceres 1.000 servere og 4.000 workstations om dagen, hvor hver maskine er bygget specifikt til kundens krav. Bygningerne bliver desuden udstyret med solpaneler med en samlet kapacitet på 0.5 megawatts – det er nok energi til at drive en mindre by.

Amazon forventer at begynde at levere varer med droner i USA i slutningen af i år

Hvis ellers de sidste godkendelser falder på plads, vil Amazon begynde at levere varer med droner til kunder i den californiske by Lockeford senere på året. Det skriver Reuters.

Amazon regner med siden at udbrede den lufbårne leveringsmetode til andre dele af landet.

Amazons droneprojekt kaldet Prime Air har været ramt af forhindringer og forsinkelser. Dronerne kan selv navigere frem til modtagerne af pakkerne, og målet er levering inden for en time.
I praksis vil dronen flyve hen til kundens ejendom, begynde nedstigningen over kundens baghave for til sidst at fastholde en position i sikker højde, som det hedder. Dronen vil derefter slippe taget i pakken, så den dratter ned på grunden. Derefter vil dronen stige til normal flyvehøjde for droner og vende hjem.

Hvordan Amazon vil levere pakker med droner til kunder i etageejendomme fremgår ikke.