Artikel top billede

Digitaliseringssstyrelsen raser: Nets skal levere ‘grundig redegørelse’ om ‘dybt utilfredsstillende’ nedbrud

Digitaliseringsstyrelsen er godt gal i skralden over det store nedbrud, der har lagt NemID ned siden tirsdag i sidste uge. Styrelsen kræver en ‘grundig redegørelse’ på bordet.

Digitaliseringsstyrelsen er mildest talt ikke tilfreds med, at Nets ikke har været ikke stand til at få NemID på benene helt endnu, efter løsningen gik ned i et kæmpenedbrud for næsten en uge siden.

NemID gik ned tirsdag aften i sidste uge. Og Nets har siden arbejdet på at få søsat løsningen igen.

Det er indtil videre kun lykkedes delvist.

“Det er dybt utilfredsstillende for alle parter, at den nationale digitale ID-løsning kan blive ramt af så omfattende et nedbrud, som strækker sig over så lang tid,” lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Her forlanger man nu en ‘grundig redegørelse for hele forløbet.’ Styrelsen vil blandt andet have garantier for, at noget lignende aldrig kommer til at gentage sig.

“Digitaliseringsstyrelsen ser med største alvorlighed på nedbruddet og er i løbende dialog med leverandøren. Nets skal for nuværende fokusere alle kræfter på at løse problemet,” lyder det fra styrelsen.

Den alvorlige tone skyldes, at NemID er Danmarks nationale login-løsning og derfor regnes for at være samfundskritisk infrastruktur på linie med eksempelvis strøm- og vand-forsyning.

Allerede for en uge siden gav to af Danmarks fremmeste it-sikkerhedseksperter i disse spalter udtryk for, at nedbruddet var kritisk, i det det har betydet, at mange danskere ikke har været i stand til at logge på eksempelvis Digital Post, Borger.dk og lignende.

Også landets jobcentre og lignende har været ramt.

Du kan læse mere hos Digitaliseringsstyrelsen her.