Artikel top billede

Der er plads til en stor CMOS-sensor i Dells 4K webcamera. (Foto: Peter Hyldahl / Computerworld)

Test: Dette unikke webcam kunne koste det dobbelte og stadig være pengene værd

Design, forarbejdning, finish og ikke mindst brug af Dell Ultrasharp 4K webcam indikerer en pris på over 2000 kroner. Men det koster reelt det halve og gør det til et virkeligt godt køb.

Alle ingredienser er i hus for at få mig op ad stolen i Dells nye 4K-webcam: Anodiseret aluminium, et stort objektiv og en gennemført finish med mange gode detaljer.

Dell WB7022 har alt, der gør at den opleves som et kostbart produkt. Men prisen på 1.100 kroner er ikke langt fra hoben af ditto i kedelig plastik indpakning.

Uden at have prøvet kameraet, ligner det et slagtilbud, der vil noget.

Og det er jo ikke fordi, det er en producent, der er kendt for billige produkter. Men en, der også er storleverandør til professionelle.

Kendt kamera teknologi

Inde i røret gemmer sig et 4K kamera. Der benyttes en højkvalitets CMOS-sensor.

En type, der også bruges i mange kameraer – ikke mindst hos Canon. Opløsningen er 4K og der er indbygget HDR og støjreduktion, til formindskning af grynede billeder.

CMOS-sensoren lover at være lysstærk, og det holder Dell faktisk.

At objektivet også er større og dermed lukker mere lys ind, er jo også med til bidrage til et skarpt billede uden for meget støj.

Meget basal software

Den medfølende software er meget simpel. Her kan du vælge om du vil have 65 til 90 graders vinkel. Men også hvor hurtigt kameraet skal zoome, når du vælger autozoom.

Sidstnævnte gør den på en meget jævn og lækker måde, så du undgår ryk i billedet. Nu er det ikke et stort problem hos mange producenter.

Men Dell gør det altså på en ekstra glidende og naturlig facon.

Softwaren er dermed godkendt. Den gør hvad den skal, men absolut ikke mere.

Lidt stor til en laptop

Der medfølger en holder til skærm og til fod på bord. Begge sættes i på meget enkel og magnetisk vis. Det fungerer godt – USB-C kablet er lidt irriterende at sætte i første gang. Men skal reelt kun sættes i én gang.

Holderen til skærm er fremragende. Den balancerer det store kamera godt, og det sidder godt fast. Men det ændrer ikke ved at den 9 centimeter lange enhed med en diameter på 4 cm er stor.

Læg dertil en vægt på 131 gram for kameraet alene, og den både opleves og føles stor på en lille laptop skærm. Sæt den på den store PC-skærm du bruger på kontoret. Her vil den fungere godt – både i praksis og visuelt.

Billedmæssigt er vi i den gode ende. Der er en god men ikke overdrevet skarphed, og der skal være halvmørkt før billedet bliver grynet. Der er trods alt grænser, for hvor god sensoren er.

I yderste vidvinkel-indstilling bliver hjørnerne ikke helt skarpe. Det er nu heller ikke forventet i denne prisklasse.

Oplagt til mødelokalet

Der er få ankepunkter ved Dell kameraet. Især når prisen tages med i ligningen.

Men enheden er, med sine 9 centimeter i længden og godt 4 centimeter i diameter, ikke lige den, du tager med på farten.

Det er derimod smart med den lille stander og holder, der sidder godt fast via magneter i bunden. Men trods godt tilbehør ændrer det ikke ved, at den er lidt stor på små skærme, som den du finder på en bærbar pc.

At dækslet til beskyttelse af objektivet og ikke mindst, at kunne lukke af mekanisk for dette er ærgerligt, for det helt sikkert vil blive væk med tiden. Ja det er op til dig/jer, der bruger det.

Til prisen er den oplagt bud til kontoret eller mødelokalet, med de flotte skærme og skrivebordet i Cuba-mahogni.


Loading ikon