Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

(Foto: Fujitsu)

Fujitsu Danmark får påbud fra Arbejdstilsynet: Medarbejdere er under pres

Medarbejderne i Fujitsus ERP-afdeling ERP Prismet plages af alt for stort arbejdspres og alt for dårligt arbejdsmiljø.

Arbejdstilsynet skrider ind over for Fujitsus ERP-afdeling, ERP Prismet, der holder til i Hasselager uden for Aarhus.

Ifølge en aktindsigt, som ITWatch har fået, plages medarbejderne af manglende tid til opgaverne, meget højt arbejdspres, masser af overarbejde med kort varsel og mange afbrydelser i løbet af arbejdsdagene.

Arbejdstilsynet har nu udstukket påbud til Fujitsu om, at arbejdet i afdelingen skal planlægges og udføres på en måde, så stor arbejdsmængde ‘ikke forringer ansattes sikkerhed eller sundhed på kort eller lang sigt,” hedder det.

Ifølge Fujitsu skyldes presset, at selskabet har taget et nyt it-system i anvendelse. Arbejdstilsynet noterer, at flere medarbejdere melder om arbejdsuger på op til 60 timer.

Fujitsu skiftede i foråret pludselig ud på direktørposten, hvor Søren Rinnov Østergaard pludselig fratrådte efter godt seks år på posten med omgående fratrædelse.

Han blev afløst af konsitueret direktør Anthony Pibe. Han meddeler til ITWatch, at selskabet har ansat 47 nye medarbejdere siden januar, som blandt andet skal hjælpe til, at ingen 'løber for stærkt.'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital