Artikel top billede

(Foto: Fujitsu)

Fujitsu Danmark får påbud fra Arbejdstilsynet: Medarbejdere er under pres

Medarbejderne i Fujitsus ERP-afdeling ERP Prismet plages af alt for stort arbejdspres og alt for dårligt arbejdsmiljø.

Arbejdstilsynet skrider ind over for Fujitsus ERP-afdeling, ERP Prismet, der holder til i Hasselager uden for Aarhus.

Ifølge en aktindsigt, som ITWatch har fået, plages medarbejderne af manglende tid til opgaverne, meget højt arbejdspres, masser af overarbejde med kort varsel og mange afbrydelser i løbet af arbejdsdagene.

Arbejdstilsynet har nu udstukket påbud til Fujitsu om, at arbejdet i afdelingen skal planlægges og udføres på en måde, så stor arbejdsmængde ‘ikke forringer ansattes sikkerhed eller sundhed på kort eller lang sigt,” hedder det.

Ifølge Fujitsu skyldes presset, at selskabet har taget et nyt it-system i anvendelse. Arbejdstilsynet noterer, at flere medarbejdere melder om arbejdsuger på op til 60 timer.

Fujitsu skiftede i foråret pludselig ud på direktørposten, hvor Søren Rinnov Østergaard pludselig fratrådte efter godt seks år på posten med omgående fratrædelse.

Han blev afløst af konsitueret direktør Anthony Pibe. Han meddeler til ITWatch, at selskabet har ansat 47 nye medarbejdere siden januar, som blandt andet skal hjælpe til, at ingen 'løber for stærkt.'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere