Artikel top billede

(Foto: Skoda PR)

Ugen i tech: Det her bliver Skodas største og lækreste elbil nogensinde / Apple næste super-smartwatch bliver muligvis inkompatibelt med nuværende remme / LG’s nye vidunderskærm byder på 48” OLED-lækkerier

Ugen i tech: Det her bliver Skodas største og lækreste elbil nogensinde / Apple næste super-smartwatch bliver muligvis inkompatibelt med nuværende remme / LG’s nye vidunderskærm byder på 48” OLED-lækkerier

Det her bliver Skodas største og lækreste elbil nogensinde

Skodas vellidte Enyaq-elbil står til at blive overhalet af selskabet selv, med hvad der ligner en luksusflyder en eldreven SUV: Konceptbilen Vision 7S.

Her går selskabet i en ny designretning, kaldet ’Modern Solid’, ved at give sin mere enkle og mere elegant udtryk end i sin seneste mere skarpt optrukne modeller.

Skodas sædvane for at pladsoptimere sin biler lever dog videre her med løfter om en kabine med god plads til syv personer.

Nederst i bilen vil man finde selskabets næste iteration af MEB-platformen, som vil tilbyde op til 89 kWh batteri, som skulle sikre op til 600 kilometers rækkevidde, suppleret af 200 kW ladeevne til kvikopladningerne på farten.

Inde i kabinen eksperimenteres der med pladsen, ved at introducere muligheden for at montere et børnesæde midt i kabinen, på det der skulle være kabinens mest sikre plads. Materialerne i kabinen bliver beklædt med genbrugsmaterialer, hvor brugte dæk og genanvendte polyesterfibre indgår.

Ved forsædet får føreren en mere klassisk disposition med en centerkonsol på små 15 tommer og et kontrolpanel til klimaanlæg, skærmen vil dog kunne roteres alt efter behov.

Skodas nye familiedrøn lever fortsat kun som prototype, men vil efter planen blive klar til at indtage vejene fra 2026.

Apple næste super-smartwatch bliver muligvis inkompatibelt med nuværende remme

Når Apple som det forventes løfter sløret for sit nye ’Pro’ smartwatch, vil køberne nok skulle se sig om efter nogle remme til uret.

Ifølge netmediet Apple Insider vil det kommende Apple Watch Pro byde på en større skærm og et større, mere kvadratisk format på 47 til 48 mm, som vil kræve nogle bredere remme, som ikke er kompatible med de nuværende 41 og 45mm Apple Watch modeller.

Hvis det nye Watch ikke fungerer i samspil med de ældre remme, vil det være den første som bryder med Apples egen rem-standard, siden denne blev introduceret sammen med det første Apple Watch tilbage i 2015.

Finansmediet Bloombergs velorienterede Apple-kender, Marc Gurmann, tror ikke der er meget hold i rygterne, men vurderer, at de nye remme ikke vil sidde så sømløst eller godt som på de eksisterende modeller, hvis ens rem genanvendes på den kommende Pro-model.

LG’s nye vidunderskærm byder på 48” OLED-lækkerier

Vil du have maksimalt med plads, farver og kontrast på din gaming-skærm er LG denne uge med et oplagt bud på din næste drømmeskærm.

Med nyheden 48GQ900 byder den sydkoreanske skærmspecialist på 48 tommer 4K-lækkerier.

Her diskes nemlig op med en gaming-skærm som er bygget med den avancerede OLED-teknologi med kolossal kontrast og ekstrem farverigdom. Kontrasten kan således gå op til 500.000:1, mens 99 procent af det frodige DCI-P3 farverum dækkes og dermed garanterer livlige farver.

Gamerne vil samtidig få glæde af en opdateringsfrekvens på 120 Hz, som tilmed kan overclockes til 138Hz for at give spillene et esktra flydende indtryk. En grå-til-grå værdi på bare 0,1 millisekund, sikrer en hurtig respons i spil og film.

Inde i skærmen er et stereo-lydanlæg med en effekt på 20 watt til at understøtte spil- og filmoplevelserne.

LG’s nye wunder-skærm debuterer i den danske handel 5. september til en vejledende pris på 12.990 kroner.