Artikel top billede

Har cloud-computing et kæmpestort compliance-problem?

Podcast: Er compliance-fokusset skudt helt ud af proportioner? CISO Henning Mortensen og Microsoft-direktør Ole Kjeldsen stiller i stort dobbeltinterview skarpt på de aktuelle udfordringer med cloud-løsningerne.

Et kreditkort og en god internetforbindelse. Det er alt. Og så har du med ét slag adgang til uendelige computerkræfter og smarte programmer – alt sammen uden at du skal investere i køleanlæg, 1.000-vis af processorer eller have teknikere rendende hele tiden.

Bagsiden er selvfølgelig at dine eller dine kunders data skal placeres et sted. Et sted hvor jura og eventuelle rettigheder ofte er radikalt anderledes end hvad der gælder i Danmark eller i EU.

Og lægger du data der så kommer du ikke bare på Datatilsynets sorte liste, men kan risikere bøder, dårlig presse og alle de andre ting som giver direktører tics.

Desværre er hele balladen er relativ uklar og det er mest af alt jurister som synes det er fedt.

Men heldigvis er der to skarpe eksperter i denne episode som kan hjælpe med at kortlægge udfordringerne:

- Henning Mortensen, CISO hos Brødrene A&O Johansen og ildsjæl når det kommer til compliance, regler og it-sikkerhed – og sidder samtidig som formand for Rådet for Digital Sikkerhed.

- Ole Kjeldsen, direktør for Teknologi og Sikkerhed hos Microsoft Danmark og medlem af bestyrelsen for Rådet for Digital Sikkerhed.

Husk du kan abonnere på Cyberjunglen på iTunes (link), Spotify (link) eller RSS (link)

Virksomheder, privatlivet og selve demokratiet er under angreb online. I podcasten Cyberjunglen går Computerworld og Rådet for Digital Sikkerhed sammen med en række eksperter bag om truslerne, lovgivningen og teknologier for at forstå og forklare de aktuelle trusler, dilemmaer og debatter inden for informationssikkerhed.

I de kommende episoder kan du blandt andet høre om krigen i Ukraine, udfordringerne med cloud og compliance, den omfattende logning af danske borgere og om kunstig intelligens og de etiske overvejelser, der følger med.

Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback.