Artikel top billede

Det er dit privatliv – og du burde tage det meget mere alvorligt

Cyberjunglen: Moderne biler, el-målere, styresystemer og alt for mange apps kræver at du samtykker til at dele alt for mange data. Derfor er ansvaret dit indtil EU og domstolene får sat en streg i sandet. Men det kommer til at tage år.

Dit ansigt bliver genkendt, din bils nummerplade bliver fotograferet og alle data om dine telefonopkald bliver gemt.

Du bliver sporet, logget og tracket. Og de data og deres konklusioner bliver brugt kommercielt, politisk og af både politi og efterretningstjenester på måder som ville overgå din fantasi – hvis du ellers havde indblik i det.

Og imens klikker du accept, videre, næste igen og igen mens du samtykker til alt det med småt. Fordi det er nemmere og fordi du ikke har noget at skjule.

Tænk grundigere over det

Men det burde tænke grundigere over, siger dagens to eksperter.

For det er dit privatliv – og du burde tage det meget mere alvorligt. Og du burde være meget mere opmærksom og tænke mere over hver gang nogen tager det fra dig.

Så for at give dig og dit privatliv en opsang er der to eksperter med i studiet. De er:

- Anette Høyrup, chefjurist hos Forbrugerrådet Tænk hvor hun blandt andet beskæftiger sig med persondatabeskyttelse og markedsføring på nettet. Og så er Anette næstformand for Rådet for Digital Sikkerhed

- Henning Mortensen, CISO og dermed chef for cybersikkerheden hos Brødrene A&O Johansen og formand for Rådet for Digital Sikkerhed

Vært er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld.

Husk du kan abonnere på Cyberjunglen på iTunes (link), Spotify (link) eller RSS (link)

Virksomheder, privatlivet og selve demokratiet er under angreb online. I podcasten Cyberjunglen går Computerworld og Rådet for Digital Sikkerhed sammen med en række eksperter bag om truslerne, lovgivningen og teknologier for at forstå og forklare de aktuelle trusler, dilemmaer og debatter inden for informationssikkerhed.

I de kommende episoder kan du blandt andet høre om krigen i Ukraine, udfordringerne med cloud og compliance, den omfattende logning af danske borgere og om kunstig intelligens og de etiske overvejelser, der følger med.

Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback.

Du kan også finde andre episoder her: