Artikel top billede

Derfor er skiftet fra NemID til MitID nødvendigt - og godt for cybersikkerheden

Cyberjunglen: NemID's papkort er usikkert. Blandt andet derfor skal du have MitID. Men det er bare én af grundene, forklarer Digitaliseringsstyrelsens vicedirektør til cyberlandsholdets træner i Computerworlds nye podcast om it-sikkerhed og digitalisering.

Papkortet, som er en central del af manges NemID, er forældet og en sikkerhedsrisiko.

Blandt andet derfor er det på tide at få det nye fælles digitale login, MitID, ud til alle brugere. Også selvom det i en overgangsperiode er besværligt.

Det er et af budskaberne i Computerworlds nye podcast Cyberjunglen om cybersikkerhed, som er skabt i samarbejde mellem Computerworld og Rådet for Digital Sikkerhed.

I denne første episode fejrer vi, at Danmark er et af de mest gennemdigitaliserede lande i verden.

Og at en stor del af succesen skyldes vores fælles login NemID, som gør det nemt og rimeligt sikkert at kunne logge på kommunale services, pensionskassen, banken og sundsvæsenet uden at skulle balancere 12 forskellige passwords og logins.

Men vi går også tæt på nogle af de krumspring, som mange borgere har måtte lave for at komme i gang, efterhånden som NemID erstattes af MitID. Alt sammen med fokus på cybersikkerheden.

For hvorfor er det at MitID mere sikkert? Hvad er udfordringerne med et fælles login-system og hvad er det for angreb, som vi har set mod NemID de seneste par år, som gør at det er på tide at skifte?

For at svare på de spørgsmål kan du i denne episode høre to eksperter:

  • Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen og tidligere branchedirektør for DI Digital.
  • Jens Myrup, professor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet og landstræner for det danske cyberlandshold.
Vært på podcasten er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld.

Husk du kan abonnere på Cyberjunglen på iTunes (link), Spotify (link) eller RSS (link)

Virksomheder, privatlivet og selve demokratiet er under angreb online. I podcasten Cyberjunglen går Computerworld og Rådet for Digital Sikkerhed sammen med en række eksperter bag om truslerne, lovgivningen og teknologier for at forstå og forklare de aktuelle trusler, dilemmaer og debatter inden for informationssikkerhed.

I de kommende episoder kan du blandt andet høre om krigen i Ukraine, udfordringerne med cloud og compliance, den omfattende logning af danske borgere og om kunstig intelligens og de etiske overvejelser, der følger med.

Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback.