Artikel top billede

Alle frygtede russernes store cyberhær - men hvor er den henne?

Cyberjunglen: Alle frygtede russernes store cyberhær, som kunne lægge både Ukraine og de allierede ned. Så slemt er det heldigvis ikke gået - heller ikke selvom både Ukraine og danske virksomheder har oplevet angreb. Få to eksperters vurdering af den russiske trussel her.

Bedst som vi troede, at fremtidens krige ville indledes i cyberspace, angreb Rusland uprovokeret Ukraine på helt traditionel vis sidst i februar.

Siden har vi set smarte våben, forbruger-droner der dropper granater og massevis af propaganda online.

Og ifølge Henning Mortensen, CISO hos Brødrene A&O Johansen og formand for Rådet for Digital Sikkerhed, har der også være cyberangreb med russiske rødder, som har ramt både ukrainsk infrastruktur og enkelte danske virksomheder.

Men det store ødelæggende angreb, som ville sende Ukraine – og alle os, der formaster os til at støtte dem – helt i sort, er udeblevet.

Godt nok har Google, Microsoft og selv Elon Musk hjulpet Ukraine. Men er det virkelig nok til at holde den mægtige russiske online-styrke stangen?

I denne episode af Computerworlds sikkerhedspodcat Cyberjunglen kan du høre to eksperter give deres bud på, hvordan cybertruslen fra Rusland ser ud - og hvad . De er:

  • Jens Myrup, professor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet og landstræner for det danske cyberlandshold.
  • Henning Mortensen, CISO hos Brødrene A&O Johansen og formand for Rådet for Digital Sikkerhed.
Vært på podcasten er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld.

Husk du kan abonnere på Cyberjunglen på iTunes (link), Spotify (link) eller RSS (link)

Virksomheder, privatlivet og selve demokratiet er under angreb online. I podcasten Cyberjunglen går Computerworld og Rådet for Digital Sikkerhed sammen med en række eksperter bag om truslerne, lovgivningen og teknologier for at forstå og forklare de aktuelle trusler, dilemmaer og debatter inden for informationssikkerhed.

I de kommende episoder kan du blandt andet høre om krigen i Ukraine, udfordringerne med cloud og compliance, den omfattende logning af danske borgere og om kunstig intelligens og de etiske overvejelser, der følger med.

Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback.

Du kan også finde den første episode her: