Artikel top billede

Cybertruslerne lige nu: Afpresning og ransomware er stadig i top

Podcast: Hvad er op og ned lige nu - og hvordan sikrer vi os? Det er temaet for denne episode hvor Computerworld sammen med to danske eksperter går tæt på cyberkriminalitet og de aktuelle trusler.

Verden er fuld af cyberkrig, tilfældig virus, økonomisk kriminalitet via ransomware, politisk motiverede angreb, spionage og alle de andre sikkerhedsklassikere.

Så hvad er op og ned lige nu - og hvordan sikrer vi os? Det er temaet for denne episode hvor vi går tæt på privatliv, cyberkriminalitet og de aktuelle trusler.

Og for at svare på det, er der eksperter med fingeren på pulsen med i denne episode:

- Henning Mortensen, CISO og dermed chef for cybersikkerheden hos Brødrene A&O Johansen – og formand for Rådet for Digital Sikkerhed

- Henrik Larsen, chef for DKCERT. DKCERT står for Danish Computer Security Incident Response Team og håndterer sikkerhedshændelser på forskningsnettet, dvs. for universiteterne i Danmark.

I episoden kan derfor høre Henning og Henrik forklare, hvorfor viden og forskere er særligt interessant for mange hackere - og høre dem forklare om økonomien, som ligger bag de cyberkriminelles indsats.

Vært på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld

Husk du kan abonnere på Cyberjunglen på iTunes (link), Spotify (link) eller RSS (link)

Virksomheder, privatlivet og selve demokratiet er under angreb online. I podcasten Cyberjunglen går Computerworld og Rådet for Digital Sikkerhed sammen med en række eksperter bag om truslerne, lovgivningen og teknologier for at forstå og forklare de aktuelle trusler, dilemmaer og debatter inden for informationssikkerhed.

I de kommende episoder kan du blandt andet høre om krigen i Ukraine, udfordringerne med cloud og compliance, den omfattende logning af danske borgere og om kunstig intelligens og de etiske overvejelser, der følger med.

Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback.