Artikel top billede

Had, vrede og afsky på nettet: Demokratiet er udsat for et ufatteligt pres

Cyberjunglen: Nettet er fyldt med falske nyheder, had og anti-demokratiske kræfter - og demokratiet er under pres. Computerworld har bedt to eksperter om en diagnose - og om der er håb. Få svaret her.

På internettet og på sociale medier bliver alting sat på spidsen - og helst i gult og breaking.

Og globalt er demokratiet i mindretal både offline og især online. For i online-kulissen lurer troldehære, falske nyheder og skumle økonomiske eller politiske interesserer.

Måske vil de påvirke et amerikansk præsidentvalg, en Brexit-afstemning eller opildne til etnisk had i Myanmar.

Alt sammen dagsordener som er usynlige, uigennemskuelige og som kan være nemme at hoppe på.

Så der er behov for et stærkt forsvar. Men hvad er det?

Det hjælper to eksperter Cyberjunglen med at vende i denne episode. De er:

- Claus Hjorth, afdelingschef for Filminstituttets Børn & Unge afdeling og sekretariatschef for Medierådet for børn og unge

- Ole Kjeldsen, direktør for Teknologi og Sikkerhed i Microsoft Danmark. Ole Kjeldsen har i en lang årrække været involveret i Microsofts arbejde med at sikre bedre sikkerhed på nettet i Danmark.

Vært er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld.

Husk du kan abonnere på Cyberjunglen på iTunes (link), Spotify (link) eller RSS (link)

Virksomheder, privatlivet og selve demokratiet er under angreb online. I podcasten Cyberjunglen går Computerworld og Rådet for Digital Sikkerhed sammen med en række eksperter bag om truslerne, lovgivningen og teknologier for at forstå og forklare de aktuelle trusler, dilemmaer og debatter inden for informationssikkerhed.

I de kommende episoder kan du blandt andet høre om krigen i Ukraine, udfordringerne med cloud og compliance, den omfattende logning af danske borgere og om kunstig intelligens og de etiske overvejelser, der følger med.

Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback.