Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

USA's næststørste skoledistrikt ramt af ransomware-angreb

Det amerikanske skoledistrikt Los Angeles Unified er blevet ramt af et ransomware-angreb. Trods angrebet er ingen skoler endnu lukket ned.

Los Angeles Unified, det næststørste skoledistrikt i USA, er i weekenden blevet ramt af et ransomware-angreb.

Trods den "betydelige forstyrrelse" af skoledistriktets it-infrastruktur åbnede skolerne som normalt.

Det meddeler skoledistriktet, skriver Zdnet.

Baseret på en foreløbig analyse af kritiske forretningssystemer lyder det fra LA Unified, at medarbejdernes sundhedsforsikringer og lønningstjenester ikke er blevet påvirket, ligesom cyberhændelsen heller ikke påvirkede skolernes sikkerhed og nødmekanismer.

Ifølge skoledistriktet var der "øjeblikkeligt og omfattende" hjælp fra den føderale regering, herunder bistand fra Det Hvide Hus, Undervisningsministeriet, FBI og Department of Homeland Security's Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA).

Blandt andet blevet stillet med akut mandskab, der kunne hjælpe med at afbøde konsekvenserne af angrebet.

"Vi har haft ikke færre end seks specialagenter og personale, der har hjulpet vores skolesystem med at håndtere denne hændelse. Vi er virkelig taknemmelige for denne urokkelige forpligtelse til at forfølge de ansvarlige for disse angreb," lyder det i meddelelsen fra skoledistriktet.

Parterne er nu i gang med videre undersøgelse af angrebet.

LA Unified School District har mere end 640.000 elever i børnehave til og med 12. klasse. Det dækker 710 kvadratkilometer, inklusive Los Angeles samt hele eller dele af 31 mindre byer.

LA-distriktet opdagede først usædvanlig aktivitet i dets informationsteknologisystemer i weekenden.

Distriktet formåede at implementere en svarprotokol, der mindskede forstyrrelser. Herefter skulle studerende og ansatte nulstille deres adgangskoder for at få adgang til distriktets ressourcer.

I kølvandet på angrebet er LA Unified nu ved at udarbejde en plan for yderligere beskyttelse. Distriktet sagde, at dets plan omfatter udvikling og implementering af obligatorisk træning i cybersikkerhedsansvar for medarbejdere, samt at foretage yderligere teknologiinvesteringer.