Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Esbjerg Kommune samler al it i lokalt datacenter: Her er den nye leverandør

Som led i Esbjerg Kommunes digitaliseringsstrategi samles al it nu hos en enkelt leverandør.

Hvor it indtil nu har været spredt på flere lokationer i Esbjerg Kommune, bliver det nu samlet ét sted.

Og det er et lokalt datacenter, der nu har fået opgaven på hånden.

Det er Bulk Data Centers i Esbjerg, der er løbet med den mangeårige kommunale opgave, oplyser selskabet.

At samle al it er et led i kommunens digitaliseringsstrategi, hvor der skal ske en større konsolidering af it-miljøet.

Indtil nu har kommunen haft en decentral strategi, hvor serverparker har været placeret decentralt på udvalgte lokationer.

Men det skulle ikke længere være tidssvarende, lyder det i meddelelsen. Både i forhold til den stigende datamængde og derved også stigende CO2-udslip samt et øget behov for konnektivitet og fysisk fleksibilitet.

Esbjerg Kommune påpeger, at selve datacentrets placering tungtvejende i forhold til valget af leverandør. Datacentret ligger nemlig tæt på udbuddet af vedvarende energi fra havvindmølleparkerne i Esbjerg.

"Datamængden vokser kraftigt i disse år, så det er utroligt vigtigt, at vi går forrest i kommunen og tænker smartere og samler it-miljøet et sted med energioptimerede løsninger," lyder det fra Esben Foverskov, leder af IT i Esbjerg Kommune, som fortsætter:

"Det har Bulk Data Centers, og vi fik i høj grad præciseret værdien af co-location, da vi besøgte sitet, som ligger i nærmiljøet i Esbjerg kommune."

Det fremgår ikke af meddelelsen hvor stor en kontraktværdi, der er tale om.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere