Artikel top billede

(Foto: IT-Branchen)

Kønsbalancen i it-branchen står bomstille: ”Det er deprimerende, at vi som branche slet ikke har flyttet os”

Siden 2010 har kønsbalancen i it-branchen ikke ændret sig, selvom politikere og erhvervsliv kæmper for at få flere kvinder til at vælge en it-karriere.

Selvom erhvervsliv og politikere i gennem adskillige år har kæmpet for at få flere kvinder til at vælge en it-karriere, så har kønsbalancen i branchen ikke ændret sig i løbet af det seneste årti.

Tal fra Danmarks Statistik viser således, at kønsfordelingen it-branchen i dag er 70/30 i mændenes favør, og siden 2010 har kønsfordelingen stort set være konstant.

Den manglende udvikling skaber frustration hos brancheorganisationen IT-Branchen.

”Kvinder har altid været underrepræsenteret i tech-branchen. Men det er deprimerende, at vi som branche slet ikke har flyttet os i over et årti. Udviklingen i kønsdiversiteten er ganske enkelt flatlinet. Død. Og den virkelighed må vi ikke acceptere,” siger Natasha Friis Saxberg, administrerende direktør i IT-Branchen ifølge en pressemeddelelse.

Kræver ledelsesansvar

Ifølge IT-Branchen gavner en højere grad af kønsdiversitet også virksomhederne, der henviser til, at der undersøger, som viser at organsationer med større diversitet i gennemsnit træffer bedre beslutning, tjener flere penge og har bedre medarbejdertrivsel.

”Diversitet er i høj grad et ledelsesansvar, hvor man skal turde at sætte forpligtende mål, hvis vi skal nå i mål. Så diversitet skal først og fremmest forankres i topledelsen i form af helt konkrete initiativer, hvis vi skal lykkes som branche,” siger Natasha Friis Saxberg ifølge en pressemeddelelse.