Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk jobportal for studerende og nyuddannede solgt / cBrain flytter ind … om 20 dage / IFS leverer nordisk cloud-løsning til Coromatic

Morgen-briefing: Dansk jobportal for studerende og nyuddannede solgt / cBrain flytter ind … om 20 dage / IFS leverer nordisk cloud-løsning til Coromatic / Norlys kæmper for at holde tv-priserne i ro / Oracle sender Java 19 på gaden / Linux Foundation starter europæisk afdeling / Stor Zoom-donation til Ukraine

Mornings ... og velkommen til 21. september, hvor det jo helt fortjent er Earth, Wind and Fire-dag. Her på matriklen skal den i hvert fald have hele armen.

Men først kan du jo fornøje dig med en samling korte men vigtige it-nyheder indsamlet og orkestreret af Niels Veileborg. Vi kalder det Computerworld Morgen-briefing.

God fornøjelse med det hele.

Dansk jobportal for studerende og nyuddannede solgt

Danske Graduateland, som er en jobportal for studerende og nyuddannede, er blevet solgt til franske JobTeaser

“Vi bliver nu sammen de facto markedsleder i Europa,” siger Patrick Lund, CEO og medstifter i Graduateland.

Sammen med JobTeaser får Graduateland nu adgang til statistik og data fra 750 universiteter i Europa, hvor man kan se hvad de studerende og nyuddannede har af præferencer. Ikke bare ud fra hvad de siger, men også hvad de faktisk gør – der kan som bekendt være stor forskel.

cBrain flytter ind … om 20 dage

Ejvind Jørgensen, CFO og Head of Investor Relations hos cBrain glæder sig i denne tid, for lige om lidt flytter cBrain ind i sit nye domicil i Københavns Nordhavn - den meget kendte bygning, som arkitekt Jørgen Utzon tegnede for møbelhuset Paustian.

Og der er vist lagt i kakkelovnen til et brag af en indflytningsfest. På LinkedIn skriver han:

“20 dage til cBrain flytter ind i vores nye domicil - Utzon huset! Håndværkerne arbejder højtryk for at blive færdig. Køkkenet er på plads og her arbejde vores kokketeam med bl.a. at sylte, lave hjemmelavet mysli etc. Huset begynder at ligne noget … og man mærker duften fra køkkenet. Vi glæder os til at slå dørene op den 10. Oktober!”

IFS leverer nordisk cloud-løsning til Coromatic

Coromatic, specialisten i kritisk infrastruktur, har valgt IFS som leverandør af en Field Service Management-løsning til virksomhedens selskaber i Danmark, Norge og Sverige.

Målet er at styrke produktiviteten og smidiggøre planlægningsprocesserne i Coromatics selskaber. Løsningen skal anvendes i Coromatic i Danmark, Norge og Sverige og vil have omkring 350 brugere, når den er implementeret.

Norlys kæmper for at holde tv-priserne i ro

Norlys, som ejer Stofa, har holdt priserne i ro i to år og har foreløbig ingen planer om at sætte priserne op på deres tv-pakker modsat andre store udbydere.

Norlys forhandler dog lige nu med flere af de store tv-stationer og rettighedsorganisationer om priser og vilkår for de enkelte tv-kanaler for de kommende år. Norlys håber, at tv-stationer og rettighedsorganisationer er indstillet på at udvise mådehold af hensyn til kunderne.

Oracle sender Java 19 på gaden

Oracle har netop gjort Java 19 tilgængelig - den nyeste version af det betydende programmeringssprog og udviklingsplatform. Java 19 indeholder en enorm mængde forbedringer. De vigtigste funktioner vil blive præsenteret på JavaOne 2022 i Las Vegas den 17.-20. oktober.

Det nyeste Java Development Kit (JDK) indeholder opdateringer og forbedringer med syv JDK Enhancement Proposals (JEP'er). De fleste af disse opdateringer vil blive leveret som opfølgende preview-funktioner, der forbedrer funktionaliteter, der er indført i tidligere udgivelser.

Linux Foundation starter europæisk afdeling

Organisationen Linux Foundation, som arbejder for at standardisere Linux og understøtte programmeringssprogets vækst, har åbnet en europæisk division. Det skriver The Register.

Linux Foundation Europe skal som en selvstændig organisation arbejde med base i Belgien og skal fungere som en indgang til moderorganisationen.

Der kræves medlemskab for at begynde et projekt med Linux Foundation ved bordenden, og den nye afdeling bør forenkle processen for europæiske virksomheder, skriver The Register.

Stor Zoom-donation til Ukraine

Zoom har med en omfattende donation af Zoom Education-licenser sikret, at alle Ukraines mange millioner studerende fremover kan blive undervist virtuelt i landet via Zooms platforme, mens krigen raser.

Alle Ukraines skoler, gymnasier og højere uddannelsesinstitutioner kan fremover fortsætte deres undervisning virtuelt via Zooms platforme.