Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Computerworld kårer Danmarks dygtigste it-virksomhed 2022 lige om lidt / Fiberselskabert Wizer har fået ny it-chef / Australiens næststørste teleselskab ramt af hackerangreb

Morgen-briefing: Computerworld kårer Danmarks dygtigste it-virksomhed 2022 lige om lidt / Fiberselskabet Wizer har fået ny it-chef / Australiens næststørste teleselskab ramt af hackerangreb / Google-stifters drøm om flyvende biler lukker og slukker / Slut med politiske pengeindsamlinger på TikTok / Krigsveterans live-patenter krænket: Facebook ramt af milliarderstatning / Meta har fundet årsag til Instagram-nedbrud

Mornings. Det ér fredag, og her på Computerworld er det en festdag, for i dag kårer vi vinderen af Top 100.
Men først kan du fornøje dig med en samling korte men vigtige it-nyheder - og noget mere info om Top 100 - indsamlet og destilleret af Niels Veileborg.
God weekend, når I når så langt.

Computerworld kårer Danmarks dygtigste it-virksomhed 2022 lige om lidt

Hvem bliver årets vinder af Computerworld Top 100? Det afsløres her på kanalen om ganske få timer, så bliv hos os, som man siger på amerikansk tv, når reklamerne tager over.

Siden 1996 har Computerworld hvert år kåret Danmarks dygtigste it-virksomheder ved at veje og beregne nøgletal fra selskabernes to seneste offentligt tilgængelige regnskaber.

Fiberselskabet Wizer har fået ny it-chef

Fiberselskabet Wizer med legendariske Frank Rasmussen i spidsen har fået ny it-chef.

Sune Engmann skriver sådan på LinkedIn: “Jeg er glad for at kunne dele, at jeg idag er startet i en ny stilling som IT-chef hos Wizer. Fremtiden ser virkelig spændende ud.”

Sune Engmann har tidligere været IT Operations Manager hos Interdan Bil A/S.

Wizer har solgt sit fibernetværk til GlobalConnect og fungerer nu som underleverandør til selskabet.

Australiens næststørste teleselskab ramt af hackerangreb

Optus, som er det næststørste teleselskab i Australien, er blevet ramt af et hackerangreb, hvor navne på kunder, deres telefonnumre, fødselsdatoer og mailadresser er blevet blotlagt. Det skriver BBC.

Angrebet blev lukket ned, før sensitive data som pasnumre og kørekort blev blotlagt. Data om betalingskort og passwords blev heller ikke kompromitteret. Optus har over ti millioner kunder.

Google-stifters drøm om flyvende biler lukker og slukker

Selskabet Kitty Hawk Flyer, som Google-stifter Larry Page har investeret kraftigt i, lukker og slukker, meddeler selskabet.

Selskabet præsenterede for fem år siden en flyvende bil, som skulle have være klar til salg i slutningen af 2017.

Kitty Hawks sidste projekt var et eldrevet fly, som kunne starte og lande vertikalt. Det gik heller ikke.

Slut med politiske pengeindsamlinger på TikTok

TikTok har annonceret en række nye ændringer, der begrænser politikere og politiske partier i at bruge TikTok som kommerciel platform. Der har længe været forbud mod politiske reklamer på TikTok, men nu kommer der også restriktioner på kontoniveau.

De nye ændringer betyder blandt andet et forbud mod politiske fundraising-kampagner samt for politikere og partier i at bruge TikTok til at generere andre indtægter via for eksempel gaver, donationer eller e-handel.

Krigsveterans live-patenter krænket: Facebook ramt af milliarderstatning

Facebooks moderselskab Meta har krænket live streaming-patenter, der er blevet udviklet af en amerikansk krigsveteran. Derfor blev virksomheden onsdag pålagt at betale mere end 1,3 milliarder kroner til patenthaveren af en domstol i den amerikanske delstat Texas.

Det skriver nyhedsbureaut AFP.

Meta har under retssagen fastholdt, at selskabet ikke har krænket de omtalte patenter, og Meta har af samme grund valgt at anke sagen.

Meta har fundet årsag til Instagram-nedbrud

Det super populære Instagram var nede en stund torsdag 22. september, men Meta, som ejer platformen, har fundet fejlen, og nu skulle det køre igen, lyder det.

Ifølge Reuters blev hændelsen rapporteret af ikke færre end 24.000 brugere, og hashtagget #instagramdown begýndte at trende.